Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
esőerdő
10/12/2021

Húsz fa egy elektromos targoncáért: a brazil esőerdők újra telepítése

Jungheinrich Brazília támogatja a zöld intralogisztikát.

Kampány a leányvállalat 20 éves jubileuma alkalmából: CO2 csökkentése erdőtelepítéssel és az elektromos targoncák támogatásával.

Jungheinrich Brazília egy különleges akcióval járul hozzá a klímasemlegességhez: minden egyes eladott elektromos targonca után, amely egy dízel-vagy gázüzemű targoncát vált le, a vállalat 20 fát ültet az atlanti-parti esőerdőben. Ily módon a Jungheinrich nemcsak a hajtógáz-emisszió csökkentését támogatja az intralogisztikában, hanem a brazil esőerdők újra telepítését is.


Brazíliában 20 éve alapította a Jungheinrich leányvállalatát. A neves évfordulót egy különleges akcióval ünnepli az üzemen belüli logisztika szakértője. „A környezet duplán nyer” mottóval a Jungheinrich támogatja az elektromos targoncák alkalmazását: minden eladott vagy bérbe adott EFG után, ami egy dízel- vagy gázüzemű targoncát vált le, 20 fát ültetnek a Brazília keleti partján elhelyezkedő atlanti-parti esőerdőben. A kampány minden belsőégésű motoros targoncára kiterjed, amelyet Jungheinrich 1-es, 2-es, 3-as, 4-es vagy 5-ös sorozatú targoncára cserélnek.

Az akció hátterében az a tény áll, hogy nagyon magas a brazil piacon a dízel- és gázüzemű targoncák aránya. Míg Európában a belsőégésű motoros targoncák mindössze a piac 18 százalékát teszik ki, ez a szám Brazíliában kereken 50 százalék. „A belsőégésű motorok magas részesedése a brazil piacon jelzi, hogy milyen nagy potenciál van az akcióban. Ez olyan lehetőséget nyit számunkra, hogy valóban látványosan hozzájárulhassunk a klímavédelemhez.” - nyilatkozta Vigold Georg, a Jungheinrich Latin-Amerika elnöke.

A Jungheinrich kampányával támogatni szeretné ügyfeleit a zöld logisztikához vezető úton és bebizonyítani, hogy a termelékenység és fenntarthatóság tekintetében az elektromos targoncák bizonyulnak a legjobb választásnak. „A környezet duplán nyer” mottóhoz hűen a brazil vállalatok most kétszeresen is jót tesznek a környezet érdekében. Egyrészről jelentősen csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást a belsőégésű motoros targoncáról az elektromosra váltással, mivel egy elektromos targonca, amely például lítiumion akkumulátorral működik, átlagosan 52 százalékkal kevesebb szén-dioxid bocsát ki egy dízelmotoroshoz képest. Másrészről minden elültetett fa segít a szén-dioxid megkötésében és így csökkenti a klímaváltozás hatásait” - fejtette ki Vigold Georg.

A facsemetéket helyi termesztésű fajokból válogatták össze. A faültetést a Copaiba Environmental Association-nel közösen végzik, amely egy, az erdőtelepítésre szakosodott természetvédelmi szervezet az az atlanti-parti esőerdőben. A WWF szerint ez a régió a leggazdagabb a különböző fajokban és a Föld  legjobban veszélyeztetett trópusi erdeje.

A világ minden táján különböző Jungheinrich leányvállalatok támogatják a környezet megóvását és helyi projekteket kezdeményeznek. A 2025+ vállalati stratégia keretében és a fenntartható értékek teremtése érdekében, a Jungheinrich munkatársai különböző javaslatokat tesznek a környezet megóvására. A különböző akciók sokfélesége bizonyítja, hogy a vállalat valamennnyi, 18.000 munkavállalalója komolyan veszi a fenntarthatóság témáját. 2020-ban például az indiai Bombayban több mint ezer fát és 45 helyi fafajtát ültettek.