+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Amazone 100.000
08/12/2022

Hatékonyság és fenntarthatóság az Amazon számára

A Jungheinrich átadta a 100 000. lítiumionos targoncát Lipcsében


  • A lítiumion akkumulátorral szerelt targoncák aránya átlagon felül növekszik
  • A Jungheinrich lítiumion technológiája minőségével és költséghatékonyságával meggyőző előnyöket biztosít
  • A POWERLiNE sorozat új mércét teremt a hatékony és fenntartható intralogisztika terén

A Jungheinrich átadta 100 000. lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáját. Az ETV 216i típusú tolóoszlopos targoncát 15 hasonló targoncával együtt szállították az Amazon lipcsei raktárába, ahol már mintegy 140 Jungheinrich elektromos targonca van használatban. "A 100 000. lítiumionos targonca átadása különleges mérföldkő a Jungheinrich számára, amelyre nagyon büszkék vagyunk. A raktárakban az elektromos mobilitás úttörőjeként mi voltunk az első gyártó, amely a hatékony lítiumion technológiát alkalmazta, és ezzel végérvényesen megváltoztattuk az iparágat" - nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich igazgatótanácsának értékesítésért felelős tagja.

A lítiumion akkumulátorok ma már a raktárakban az emissziómentes elektromos mobilitás alapfelszereltségének számítanak. Különösen az energiahatékonyság szempontjából fontosak. Egy lítiumion akkumulátorral felszerelt elektromos targonca a teljes élettartama alatt, beleértve a gyártást is, kevesebb mint feleannyi szén-dioxidot bocsát ki, mint egy azonos teljesítményosztályú dízel targonca. A megújuló energiaforrásokból származó villamos energia felhasználásával a járművek működés közbeni CO2-kibocsátása akár 90 százalékkal is csökkenthető a belső égésű motorokhoz képest. A lítiumion-technológia így döntő mértékben hozzájárul az intralogisztika fenntarthatóbbá tételéhez.

2011-ben a Jungheinrich volt a világ első targoncagyártója, amely sorozatgyártású, lítiumion akkumulátorral felszerelt targoncát dobott piacra. Azóta ez a technológia a leggyorsabban fejlődő akkumulátortechnológiává vált a targoncák esetében. Megbízhatóan magas teljesítményével, csökkentett energiafogyasztásával, rövid töltési idejével, karbantartásmentességével és hosszú élettartamával nyűgöz le. 2018-ban a Jungheinrich volt az első gyártó, amely teljesen integrált lítiumion akkumulátorral (POWERLiNE sorozat) ellátott targoncákat hozott forgalomba. 2025-re a Jungheinrich célja, hogy az általa értékesített flottában 70 százalékos legyen a lítiumionos gépek aránya.

Az Amazon lipcsei raktárába szállított ETV 216i típus egyike a Jungheinrich POWERLiNE sorozatának. A POWERLiNE integrált lítiumion akkumulátor koncepcióval a Jungheinrich a ismét új mércét állított fel. A POWERLiNE targoncák a kialakítás és a kivitelezés tekintetében következetesen kihasználják a lítiumion akkumulátor minden előnyét: Rövidebbek, biztonságosabbak és kényelmesebbek, mint az összes korábbi targonca. Ez azt is jelenti, hogy a raktárban a legértékesebbet teremtik meg: a helyet. A POWERLiNE másik különlegessége: a gépek teljesen CO2-semlegesek, amíg ki nem szállítják őket az ügyfélnek. Ezt a különösen fenntartható és energiahatékony gyártás, valamint a tanúsított intézkedések biztosítják, amelyekkel a gyártás során jelenleg még elkerülhetetlen kibocsátásokat kompenzálják. Ennek érdekében a Jungheinrich napenergia-, szélenergia- és biomassza-projektekbe fektet be. "Külön öröm számunkra, hogy a 100 000. lítiumionos targoncánk egy Jungheinrich POWERLiNE targonca" – emelte ki Erlach.