Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
ETV i sorozat
03/19/2024

Hatékonyság újragondolva

A Jungheinrich bemutatja legújabb innovációját a tolóoszlopos targoncák területén: az ETV 2i sorozatot kifejezetten olyan ügyfelek számára tervezték, akik a legmagasabb minőséget és rugalmasságot keresik gazdaságos feltételek mellett.

  • Új tolóoszlopos targoncák könnyű és közepes igénybevételű alkalmazásokhoz
  • Integrált Li-Ion technológia a különösen gazdaságos működéshez
  • Jobb ergonómia az alacsonyabb belépőnek köszönhetően 

A Jungheinrich a LogiMAT 2024 kiállításon mutatta be új ETV 2i tolóoszlopos targoncáit. Az innovatív lítium-ionos targoncát kifejezetten könnyű és közepes igénybevételű alkalmazásokhoz fejlesztették ki. A fő célcsoportot azok az ügyfelek jelentik, akiknek az üzemeltetési igénye körülbelül napi öt üzemóra vagy annál kevesebb. Az ETV 214i és ETV 216i modellek 1400 kg, illetve 1600 kg teherbírást kínálnak 10,7 méter maximális emelési magasságig. Az új ETV 2i sorozatot tudatosan a költség- és energiahatékonyság jegyében tervezték. A Jungheinrich teljesen új hajtásrendszert fejlesztett ki a legújabb tolóoszlopos targoncagenerációjához, új hajtómotorral, sebességváltóval és hajtókerékkel, valamint a Jungheinrich saját fejlesztésű invertereinek új generációjával. "Az új ETV 2i sorozatunkat költséghatékony megoldásként fejlesztettük ki azon ügyfelek számára, akik nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre, a robusztusságra és a testre szabható lehetőségekre, ugyanakkor az alacsonyabb üzemeltetési igény miatt nincs szükségük nagy teljesítményű targoncára a két műszakos és több műszakos üzemeltetéshez" - emelte Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési igazgatósági tagja. "Az ETV 2i sorozat kifejlesztését a tolóoszlopos targoncáink mintegy 14 000 valós ügyfélalkalmazás széles körű adatelemzésére alapoztuk. Az adatok azt mutatják, hogy a gyakorlatban ma már számos alkalmazásban túlméretes járműveket használnak. Ezt a felismerést vettük figyelembe az ETV 2i sorozatú új tolóoszlopos targoncáinknál. Ezek különösen hatékonyak, és a legjobb Jungheinrich minőséget kínálják maximális biztonsággal és felhasználóbarát kezeléssel, valamint a szokásos széles körű opciókkal, verhetetlenül vonzó beszerzési költségek mellett" - mondja Erlach.

Az ETV 2i sorozat alapfelszereltségként beépített lítiumion akkumulátorral rendelkezik, amely gyors- és köztes töltési képességének és karbantartásmentességének köszönhetően különösen rugalmas használatot tesz lehetővé, és így magasszintű készreállást biztosít. A Jungheinrich az ETV 2i sorozat targoncáit kétféle akkumulátorral kínálja. A 230 Ah vagy 460 Ah kapacitású akkumulátorok állnak rendelkezésre. "A 230 Ah-s lítiumion akkumulátorral az ETV 2i sorozat targoncáit egy hagyományos savas ólomakkumulátorral szerelt tolóoszlopos targonca árszintjén tudjuk kínálni ügyfeleinknek. Ez azt jelenti, hogy a lítiumion-technológia megérkezett a tömegpiacra a tolóoszlopos targoncák esetében" – emelte ki Erlach. Ez nemcsak fenntartható, hanem az üzemeltetési költségekre is pozitív hatással van. A lítiumion akkumulátorral felszerelt Jungheinrich targoncák használat közben mintegy 20 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az ólom-savas targoncák.

Alapkivitelben az ETV 2i sorozatú tolóoszlopos targoncák L2 mérete 1278 mm, így lényegesen rövidebbek, mint az azonos maradványteherbírású, hagyományos tolóoszlopos targoncák. Ez azt jelenti, hogy az új gépek biztonságosan és hatékonyan használhatók a 2775 mm széles szűkfolyosókban is. A 230 Ah-s akkumulátorral felszerelt ETV 214i opcionálisan 1178 mm-es L2-mérettel is kapható, ami további 100 mm-rel rövidebb. Ezáltal a jármű kategóriájának legkompaktabb tolóoszlopos targoncája, és különösen szűk raktárkörnyezetben kiválóan alkalmazható.  

A Jungheinrich az új tolóoszlopos targonca-sorozatával a kényelem tekintetében is új mércét állít fel. Ezt a helytakarékos lítiumion akkumulátor teszi lehetővé. A Jungheinrich az ETV 2i sorozat lábtérlemezét, beleértve a kezelőállást is, 10 cm-rel lejjebb helyezte az elődmodellekhez képest, így a be- és kiszállás lényegesen ergonomikusabbá vált. Összességében az ETV 2i sorozatban jelentősen több hely áll a kezelők rendelkezésére. Az új gépek kezelőfülkéjét két különböző, széles választékban választható ülés, könnyen hozzáférhető kezelőszervek és praktikus tárolási lehetőségek jellemzik. A kormánykerék és a kartámasz külön-külön, könnyedén állítható. Mivel minden funkció finoman vezérelhető a jól bevált soloPILOT segítségével, az ETV 2i milliméterpontosan képes dolgozni. Különböző adapterekkel is használható, mint például az opcionális villapozicionálóval.

A Jungheinrich számára az ETV 2i sorozat fejlesztésénél a biztonság is kiemelt szerepet játszik. A kompakt kialakításnak és az alacsony akkumulátor magasságának köszönhetően a targonca jobb körkörös kilátást biztosít, ami minimálisra csökkenti a balesetek kockázatát a munka során. Opcióként a felső védőburkolatba egy Floor Spot fényjelző is integrálható, amely javítja a jármű láthatóságát. A további felszereltséghez tartozik a gép teteje körüli LED fényszalag. A SmartStripe nevű új és egyedülálló biztonsági felszerelés olyan funkciókkal rendelkezik, mint a nappali menetfény, az irányjelzők és a féklámpák. A jövőben a töltöttségi szint és különböző figyelmeztető üzenetek megjelenítése is lehetséges lesz közvetlenül a fénycsíkon.

A Jungheinrich az ETV 2i esetében is az egyedi testre szabhatóságra helyezi a hangsúlyt: a targonca számos opcióval az ügyfél egyedi igényeihez igazítható. Ezek közé tartozik a panoráma védőtető, a digitális targoncakamera, az ülésmagasság-állítás és - ebben a szegmensben először - a teljesen integrált töltőberendezés opciója.

A jövőbe tekintve a Jungheinrich 2025-re bejelentette az új, nagy teljesítményű ETV 3i tolóoszlopos targonca sorozat bevezetését a legintenzívebb raktári alkalmazásokhoz, nagy emelési magassággal és nehéz terhekkel, folyamatos üzemeltetésre. Az ETV 2i sorozatú targoncáknál nagyobb teherbírással és emelési magassággal, valamint nagyobb haladási és emelési sebességgel fognak rendelkezni, hogy megfeleljenek az intenzív alkalmazások igényeinek is. Ehhez a Jungheinrich egy 690 Ah-s lítiumion akkumulátorral egészíti ki a sorozat akkumulátor-portfólióját.