Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
IFOY 2022
07/01/2022

IFOY Award – A Jungheinrich ERD 220i elnyerte az Az Év Targoncája Díjat

Az ERD 220i elektromos emelőkocsi nyerte az IFOY: "Az év különleges járműve 2022" címet.

Zsűri: új mérce a biztonságos, védett és kompakt méretűt elektromos raklapszállítók számára.

A díj megerősíti a Jungheinrich innovációs vezető szerepét.

A Jungheinrich ERD 220i modellje június 30-án a müncheni BMW rendezvényközpontban elnyerte az IFOY, azaz Az Év Targoncája Díjat. Az elektromos raklapemelő targonca a kompaktság, a biztonság és az ergonómia egyedülálló kombinációjával minden tekintetben lenyűgözte a zsűrit, és sikeresen megelőzte a versenytársakat a "Különleges jármű" kategóriában. Az Év Targoncája Díj már a második kitüntetés az ERD 220i számára, amely 2021-ben elnyerte a "Red Dot: Best of the Best" díjat is.

A nemzetközi zsűri a Jungheinrich ERD 220i ráálló platformos raklapemelőt választotta a legjobbnak ebben a piaci szegmensben: "A munkavégzés a nyertes raklapemelővel többé nem jelent kompromisszumot a biztonság, a méret és az ergonómia között. Az új ERD 220i modellel a Jungheinrich új mércét állít fel a biztonságos, optimálisan védett és mégis szuperkompakt elektromos targoncák terén. Teljesítménye első osztályú, és kihívást jelent a konkurencia számára."

IFOY-ERD220i_2022

Christian Erlach, a Jungheinrich AG értékesítési igazgatója számára a díj a Jungheinrich innovációs erejét bizonyítja: "Az ERD220i kitüntetése óriási megerősítése munkánknak. A Jungheinrich targoncák megfelelő választ kínálnak a jövő raktárának követelményeire. Ennek megfelelően fejlesztjük innovációinkat. Az IFOY-díj pontosan ezt bizonyítja, és hatalmas elismerés az egész csapatnak, amelyre különösen büszke vagyok."

A méret, a biztonság és az ergonómia hármas összhangja

Az eddigi nagy akkumulátor helyett, ami a kezelőplatform és a villák között volt beépítve, a Jungheinrich az ERD 220i típusnál egyenként 130 Ah két akkumulátormodult alkalmaz, melyek a gépvázon belül kerültek elhelyezésre.  Az akkumulátoredény nélkül a gép teljesítménye jelentősen javult: ennek eredményeként az ERD 220i közel 300 mm-rel rövidebb, mint elődje, ami mintegy 25 százalékos helymegtakarításnak felel meg. A kompakt méreteknek köszönhetően az elektromos raklapemelő, amelyet rugalmas raktári használatra, valamint teherautók be- és kirakodására terveztek, különösen mozgékony és könnyen manőverezhető kezelési tulajdonságokkal rendelkezik. Az 1.985 mm-es fordulási sugár pontos manőverezést biztosít a legszűkebb helyeken is, és új lehetőségeket nyit a jövőbeli raktártervezéshez. A gép kevesebb helyet igényel a folyosókban, így a hasznos terület ennek megfelelően növelhető. Ily módon az ügyfelek több raktárhelyet tudnak létrehozni ugyanakkora területen.

Ezen kívül a Jungheinrich optimalizálta az ERD 220i súlyelosztását a vezetési paraméterek javára, ami erőteljes gyorsulásban érezhető, és akár 14 km/h-s haladási sebességet is lehetővé tesz. A megtakarított hely miatt a raklapemelő két tágas platformváltozatban érhető el anélkül, hogy a kompakt méret és az agilitás tekintetében áldozatokat kellene hozni. Mindkét platform három oldalon rögzített oldalvédőkkel rendelkezik, amelyek garantálják a biztonságos kezelést és a kényelmes állást.

Az új emelőoszlop-változatoknak köszönhetően az ERD 220i még univerzálisabban használható, és a be- és kirakodás mellett rakodásra is használható. Az új háromtagú emelőoszlop 3.760 mm-es magasságával messze a legnagyobb emelési magasságot kínálja ebben a szegmensben. Ugyanakkor az oszlop teljes magassága olyan kompakt, hogy a jármű gond nélkül használható teherautó pótkocsikban. Ezen túlmenően az ERD 220i a kerékkaremelésnek köszönhetően két raklap egyidejű kezelésére is alkalmas, két raklapot tud egymás felett szállítani, ami jelentős hatékonyságnövekedést jelent, különösen a teherautók be- és kirakodásakor.

"Az ERD 220i kompaktabb, kényelmesebb és biztonságosabb, mint bármely más eszköz ebben a kategóriában. Az új akkumulátor-koncepciónak köszönhetően az ERD 220i újra definiálja a méret, a biztonság és az ergonómia hármasát. Nem köt kompromisszumokat, ezért ez az a targonca, amelyet ügyfeleink már régóta keresnek" – emelte ki Torben Sell, a Jungheinrich termékmenedzsere. A beépített lítiumion akkumulátorral felszerelt ERD 220i a Jungheinrich POWERLiNE sorozat része, és ezért valamennyi POWERLiNE modellhez hasonlóan CO2-semleges a megrendelőnek történő kiszállításig.

IFOY (Az Év Targoncája) Díj

Az IFOY-díj („International Intralogistics and Forklift Truck of the Year“) mértékadó a hatékonyság és az innováció terén és szakmai szempontból az intralogisztika meghatározó innovációs díja. A vezető nemzetközi szakújságírókból álló független zsűri egy háromlépcsős IFOY-ellenőrzés alapján választja ki a legjobbakat. Ez a standard IFOY-teszt mellett tartalmazza az IFOY Innovation Checket is, amelyet a Fraunhofer IML Intézet, a Drezdai Egyetem, a Müncheni Műszaki Egyetem és a Fraunhofer IPA szakemberei végeznek. A Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium védnöksége alatt álló IFOY-díj támogatói a Német Anyagmozgatási és Intralogisztikai Szövetség és a VDMA-n belül a Robotika + Automatizálás Szövetség. A Jungheinrich 2013 óta összesen tizenegy győzelemmel szerepel az IFOY-győztesek legjobbjai között.

Díjátadás, a képen balról jobbra: Hans-Herbert Schultz (Vice President Corporate Product Programme, Jungheinrich AG), Stefan Hanusch (Project Management Junior Trucks, Jungheinrich Landsberg AG & Co. KG), Thomas Luckmann (Head of Vehicle Development, Segment Junior Trucks, Jungheinrich Norderstedt AG & Co. KG), Torsten Gerhardt (Head of Main Segment Junior Trucks, Jungheinrich Norderstedt AG & Co. KG), Christian Erlach (Member of the Board of Management for Sales, Jungheinrich AG), back Christoph Zeidler (Head of Content, Jungheinrich AG), Malte Wichmann (Head of Segment Low Level & Hand Pallet Trucks, Jungheinrich AG), back Lukas Wohlschläger (Product Manager AGV, Jungheinrich Degernpoint AG & Co. KG), Manuela Schmidbauer (Product Manager AGV, Jungheinrich Degernpoint AG & Co. KG), Linda Duffy (Vice President Marketing, Jungheinrich AG).