Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
ismét platina minősítés a fenntarthatóságért - EcoVadis
10/12/2022

A Jungheinrich ismét platina minősítést kapott a fenntarthatóságért

A Jungheinrich sorozatban másodszor nyerte el a platina minősítésű EcoVadis fenntarthatósági tanúsítványt. Ezzel az intralogisztikai nagyvállalat a környezetvédelem, az emberi jogok és a fenntartható beszerzés területén a világ top 1%-ába került.

Mit gondolnak a cégek a vállalati felelősségvállalásukról? Az EcoVadis hitelminősítő ügynökség e kérdéssel kapcsolatban világszerte több mint 100 000 vállalatot vizsgált meg. Az EcoVadis csak a legfenntarthatóbb 1%-nak ítéli oda a legmagasabb, platina minősítést. A Jungheinrich már másodszor nyerte el ezt a legmagasabb fenntarthatósági minősítést, így az EcoVadis szerint ismét a világ egyik legfenntarthatóbb vállalatai közé tartozik. Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke kifejtette: "A Jungheinrich fenntartható értéket teremt - ezt bizonyítja az ismételt EcoVadis Platinum díj. Családi vállalkozásként az a törekvésünk, hogy ötvözzük innovatív termékeinket és gazdasági sikereinket az ökológiai, valamint társadalmi felelősségvállalással."

Az EcoVadis külön elismeréssel adózik a Jungheinrich környezetvédelmi teljesítményének, és a vállalat e területen tanúsított elkötelezettségét "kiemelkedőnek" minősíti. A Jungheinrich következetesen törekszik arra, hogy klímasemlegessé váljon, és egyértelműen elkötelezte magát a párizsi 1,5 fokos klímacél mellett. A megújuló energiák felhasználása, például a saját napenergia fotovoltaikus rendszereken keresztül történő előállítása szintén szerepelt az EcoVadis minősítésében. Ezen túlmenően a Jungheinrich már évekkel ezelőtt elfogadta saját munkaügyi és emberi jogi kódexét, amelyhez a világ 41 országában minden közvetlen értékesítési vállalat csatlakozott. A Jungheinrich a fenntartható beszerzés biztosítása érdekében szisztematikusan értékeli beszállítóit az emberi jogok, a környezetvédelem és a megfelelőség tekintetében. Ez jelenleg több mint 700 beszállítót érint, amelyek a Jungheinrich globális beszerzési volumenének több mint 75 százalékát képviselik.

A mostani platina minősítés a Jungheinrich számára az EcoVadis által kiadott negyedik legjobb minősítést jelenti egymás után. A Jungheinrich 2019-ben és 2020-ban arany, 2021-ben pedig először platina minősítést kapott. A vállalat továbbra is következetesen folytatja fenntarthatósági stratégiáját.

Az EcoVadis a világ egyik vezető vállalati felelősségvállalást értékelő intézményeként világszerte több mint 100 000 vállalatot értékelt. A módszertan a fenntarthatóság nemzetközi szabványain alapul, és több mint 200 beszerzési kategóriát és több mint 175 országot vesz figyelembe. Az értékelés 21 indikátoron alapul a környezetvédelem, a munka és az emberi jogok, az etika és a fenntartható beszerzés négy témakörében.