Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
EJCi sorozat
03/19/2024

Kompakt méret, nagy teljesítmény: a Jungheinrich bemutatja új elektromos targonca-sorozatát

A Jungheinrich a LogiMAT 2024 kiállításon mutatta be új EJC 1i sorozatú gyakogkíséretű targoncáit Stuttgartban. A lítiumion akkumulátorok használatának és az új targoncakialakításnak köszönhetően a targoncákat kompakt méret, valamint megnövelt maradványteherbírás és teljesítmény jellemzi. 

  • Ultrakompakt a 100 %-os lítiumion-technológiának köszönhetően
  • Az új geometria a piacon elérhető legnagyobb maradványteherbírást teszi lehetővé
  • Jelentős teljesítménynövekedés a nagyobb emelési és süllyesztési sebességnek köszönhetően

A gyalogkíséretű elektromos raklapemelők szinte bármilyen környezetben használhatók. Különösen a kis- és középvállalkozások, a kiskereskedelmi üzletek vagy a korlátozott raktározási és munkaterülettel rendelkező termelő, gyártó vállalatok körében népszerű ez a targoncatípus. A stuttgarti LogiMAT 2024 kiállításon a Jungheinrich ennek az ügyfélkörnek kifejlesztett, teljesen átdolgozott, elektromos raklapos targoncák sorozatát mutatta be. A vállalat az új sorozattal most már az alapkategóriában is következetesen a legkorszerűbb lítiumion-technológiát alkalmazza. A már megszokott előnyök mellett, mint a gyors- és köztes töltési képesség, a karbantartásmentes működés és a kivételes fenntarthatóság az új EJC 1i sorozatú targoncáknál mindenekelőtt a lítiumion akkumulátorok nagy energiasűrűségét érdemes kiemelni. A Jungheinrichnek sikerült a savas ólomakkumulátorokhoz szükséges nagyméretű energiatároló helyett ugyanazt az energiamennyiséget egy sokkal kisebb akkumulátormodulban elhelyezni a targoncában, így helyet takarít meg. A Jungheinrich mérnökei teljes mértékben kihasználták az ebből adódó tervezési mozgásteret. Az EJC 112i 100 Ah-s akkumulátorral felszerelt XS változata például mindössze 604 mm-es L2-es mérettel rendelkezik. Ez 54 mm-rel kisebb, mint a piacon jelenleg kapható legkompaktabb konkurens targoncáé. Az új EJC 112i nagyobb teljesítményű, 200 Ah-s akkumulátorral is kompakt mérettel rendelkezik, L2 mérete 654 mm. Az eredmény egy lenyűgöző fordulási kör, amely még a tapasztalatlan felhasználók számára is lehetővé teszi, hogy az EJC 1i sorozat járműveivel könnyen, pontosan és biztonságosan manőverezzenek, akár szűk folyosókon és raktárhelyiségekben is. Ehhez az is hozzájárult, hogy a Jungheinrich jelentősen csökkentette az új elektromos raklapemelő targoncák teljes magasságát, így jelentősen javult a rálátás a villákra, a rakományra és a munkakörnyezetre.

Bár az EJC 1i sorozat targoncái lényegesen kompaktabbak és kisebbek, mint elődmodelljeik, a Jungheinrichnek sikerült jelentősen javítania stabilitásukat is. Ez a targoncavázon belüli intelligens tömegelosztásnak és ehhez kapcsolódóan a súlypont optimalizálásának, valamint az új oszlopprofilok alkalmazásának köszönhető. Az eredmény a maradványteherbírás jelentős, több mint 150 kg-os növekedése. Az EJC 112i típus 4,70 méteren legalább 550 kg maradványteherbírással új mércét állít fel ebben a szegmensben. A nagyobb teljesítményű hidraulikának köszönhetően az új emelőszerkezet emelési sebessége is mintegy 50 százalékkal gyorsabb. A Jungheinrich a süllyesztési sebességet is jelentősen megnövelte. "Az a szabály, hogy minél kisebb, könnyebb az akkumulátor és a targonca, annál kisebb a stabilitása és ezáltal a maradványteherbírása, többé nem érvényes. Az EJC 1i sorozatunkkal sikerült elérnünk a kompakt méret és a teljesítmény olyan kombinációját, amely ebben a szegmensben páratlan" - nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési igazgatótanácsának tagja.

Az EJC 1i sorozat targoncái öt különböző kapacitású lítiumion akkumulátorral rendelhetők: 50 Ah, 100 Ah, 105 Ah, 150 Ah és 200 Ah. Minden modell beépített töltőberendezéssel van felszerelve, amely rugalmas töltést tesz lehetővé bármely csatlakozóaljzatnál. Különböző teljesítményosztályok közül választhat 15A, 35A vagy 70A. Ez rugalmas használatot tesz lehetővé az adott alkalmazási követelményekhez.

A Jungheinrich az EJC 1i sorozatával különböző változatok széles választékát kínálja. Ezek közé tartozik az EJC 110i/112i alapkivitelű targonca, amely akár 1200 kg tömeget képes szállítani, és akár 4,70 méteres emelési magassággal is rendelhető. A Jungheinrich az EJC 110zi/112zi modellváltozat kiegészítő emeléssel is elérhető, amelyben a villák mellett a kerékkarok is emelhetőek. A kiegészítő emelő legfeljebb 1600 kg teherbírású. Az egyszerű rakodási feladatokhoz a Jungheinrich bevezet egy egytagú oszloppal szerelt modellváltozatot is, amely akár 2,00 m-es emelési magasságot is elér, 1.000 kg teherbírással. A széles nyomtávú változat speciális teherhordók, zárt raklapok kezelésére és Euro raklapok keresztirányú szállítására alkalmas. A Jungheinrich az előre konfigurált és ezért gyorsan rendelkezésre álló EJC 010i típust könnyű és alkalmi használatra tervezte, különös tekintettel az online értékesítésre. A gép akár 1000 kg-os terhet is képes szállítani, emelési magassága eléri a 3,60 métert.