Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Chomutov factory
11/25/2021

Jungheinrich bővíti gyártókapacitását

Új gyár a csehországi Chomutovban

  • Új üzem tolóoszlopos targoncák gyártására
  • 37.000 négyzetméter gyárterület
  • A projekt költsége 60 millió euró
  • Több mint 350 új munkahely teremtése
  • Az építkezés 2022-ben kezdődik
  • A termelés kezdetét 2023-ra tervezik

Jungheinrich új üzemmel bővíti gyártókapacitását a csehországi Chomutovban. 2023-tól kezdik a Jungheinrich konszern tolóoszlopos targoncáinak gyártását mintegy 37.000 négyzetméteren. Az építkezés kezdetét 2022-re tervezik. A projekt költségvetése kereken 60 millió euró. Az új telephely kivitelezését  built-to-suit eljárásban végzik egy fejlesztővel. Előreláthatólag több mint 350 munkahelyet teremtenek a településen.

A Jungheinrich azzal a céllal bővíti gyártói hálózatát, hogy folyamatosan meg tudjon felelni a jövőbeni növekvő igényeknek az anyagmozgató gépek piacán. A helyszín, Chomutov kiválasztásánál fő szerepet játszott az elhelyezkedés Európa központjában és az ennek köszönhető nagyon jó logisztikai kapcsolat. Az új üzemnek központi szerepet szánnak a Stratégia 2025+ tervben meghatározott növekedési célok teljesítésének szempontjából a hatékonyság és a profitabilitás növelése terén.

Sabine Neuß, a Jungheinrich AG műszaki igazgatója így nyilatkozott: „Egyre nagyobb a kereslet a Jungheinrich targoncái iránt, ennek megfelelően gyártókapacitásainkat is növelnünk kell. Chomutovban a Jungheinrich tizenegyedik üzeme és világszerte az egyik legmodernebb gyártóegysége épül. Ily módon folyamatosan és profitábilisan növekedhetünk fenntartva a Jungheinrich hosszú távú versenyképességét.”

A Jungheinrich norderstedti gyárában jelenleg működő tolóoszlopos targonca gyártósor 2023-tól folyamatosan az új chomutovi gyárba kerül áttelepítésre. A Norderstedtben felszabaduló kapacitásokat pedig helyben történő további fejlesztésekre fogják használni. A Jungheinrich norderstedti gyáregységében bővíti termékkínálatát és részben vertikális komissiózó gépekkel egészíti ki, melyekre elsősorban a folyamatosan növekvő e-kereskedelemben van igény.