+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Fleet Management System
05/02/2023

Jungheinrich FMS

Digitális megoldás a targoncaflotta optimalizálásához

  • A targoncák valamennyi releváns adatának áttekintése és elemzése
  •  Interfész (API) az ügyfél informatikai rendszeréhez
  • Az iparág legmodernebb és legjobban használható felülete


A Jungheinrich a LogiMAT 2023 kiállításon mutatta be új flottakezelő rendszerét Stuttgartban. A Jungheinrich FMS egy digitális megoldás a targoncaflották hatékony és telephelyeken átívelő menedzseléséhez. A webalapú eszköz egy rendszerben egyesíti a műszaki és kereskedelmi targonca adatokat, és az átfogó elemzéseknek köszönhetően pontos információkat kínál a felhasználóknak a konkrét döntésekhez. A digitális hozzáférés-szabályozásnak, az ütközési események jelentésének és a különböző költség- és termelékenységi elemzéseknek köszönhetően a felhasználók növelhetik flottájuk kihasználtságát, csökkenthetik az üzemeltetési költségeket, valamint növelhetik a dolgozók és a gépek biztonságát. A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően a felhasználók mindig maguk döntenek arról, hogy milyen modulokat és funkciókat kívánnak használni flottájukhoz.

A Jungheinrich FMS különlegessége abban rejlik, hogy egy olyan csatlakozási ponttal (API) rendelkezik, amely képes az ügyfél informatikai rendszerével az adatcserére. A Jungheinrich az első olyan targoncagyártó, amely megoldást kínál a flottaadatok cseréjére a harmadik fél rendszerével. A Jungheinrich FMS API-n keresztüli adatcsere az erőforrások jobb tervezését és koordinálását teszi lehetővé, ezáltal elkerülhetők a szűk keresztmetszetek és növelhető a termelékenység. A rendszerek közötti kétirányú kommunikációnak köszönhetően a flottakezelő rendszer reagálni tud az ügyfélrendszerben bekövetkező eseményekre és változásokra, valamint elvégzi a megfelelő kiigazításokat. Mindez a flotta dinamikus irányítását biztosítja, amely így képes alkalmazkodni a változó körülményekhez és követelményekhez.

A Jungheinrich az új flottakezelő rendszer kifejlesztésekor különös figyelmet fordított a felhasználóbarát kezelhetőségre. A Jungheinrich FMS ezért az iparág legmodernebb és legjobban használható felületével rendelkezik. A személyre szabható műszerfal, amelyet minden felhasználó egyénileg állíthat be az igényeinek megfelelően, gyors áttekintést biztosít. A grafikus megjelenítések segítségével könnyen áttekinthetők a fontos információk. Ennek köszönhetően a Jungheinrich FMS gyorsan és intuitív módon, hosszas tanulás nélkül használható.

A Jungheinrich FMS különböző felszereltségi változatokban kapható. Az alapkészlet, az úgy nevezett Starter Kit teljes áttekintést nyújt felhasználóinak a flotta méretéről, összetételéről helyi és globális szinten a készlet- és helymeghatározás során.  A Jungheinrich targoncák mellett további eszközök, például más gyártók targoncáit is hozzá lehet adni manuálisan. Tárolja a törzsadatokat, mint a targonca típusát, gyártóját, korát, specifikációit és helyét. A rendszer bármikor teljes áttekintést nyújt az aktuális és a teljesített megbízásokról. Az üzemóra modul, amely szintén a Starter Kit részét képezi, rögzíti valamennyi Jungheinrich targonca, valamint a manuálisan hozzáadott egyéb eszközök üzemóráját. Az üzemóra-előrejelzés segít a műveletek koordinálásában, és lehetővé teszi a különösen sok és kevés üzemórával rendelkező targoncák gyors azonosítását.

A Jungheinrich FMS öt további csomagban különböző alkalmazási területeket és funkciókat kínál. A pénzügyi csomag (Finance Bundle) a flotta megalapozott költségelemzését kínálja. Ezáltal növeli az átláthatóságot és az összes telephelyre, valamint eszközre vonatkozó automatikus költségelemzésnek köszönhetően egyszerűen azonosíthatók a lehetséges megtakarítások. A hozzáférési csomag (Access Bundle) lehetővé teszi a járművezetői jogosultságok egyszerű kiosztását és kezelését az egyes gépekhez, az eszközök egyedileg meghatározható csoportjaihoz vagy valamennyi targoncához együttesen. A gyors ellenőrzési (Quick Check) modul lehetővé teszi a targonca gyors ellenőrzését a használatba vétel előtt. A termelékenységi csomag (Productivity Bundle) lehetővé teszi a flotta maximális és párhuzamos kihasználtság szerinti elemzését. Így a kihasználtság az egyes targoncák szintjén részletesen elemezhető. Ezáltal a kihasználatlan vagy hiányzó kapacitások, valamint a flotta összetételének optimalizálási lehetőségei könnyen azonosíthatók. A biztonsági csomag (Safety Bundle) maximális átláthatóságot biztosít minden ütközési eseményre vonatkozóan. A hibák bekövetkezésekor észleli és dokumentálja azokat. Az ütközési paraméterek minden járműtípushoz egyedileg előre beállíthatók. A közepes vagy nagyobb ütközésekről közvetlenül a rendszerben, illetve push-értesítéseken vagy e-maileken keresztül a raktárvezetésnek is küld jelentéseket. A Pre-Op Check modulnak köszönhetően egyedi ellenőrző listák is létrehozhatók a vizuális és funkcionális ellenőrzésekhez.