+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Kell & Kalmbach
08/10/2022

Kiérdemelt bizalom

15 éves partnerség: bizalomteljes együttműködés az első építési fázis óta

25 százalékkal több tárolóhely: az automata kartonraktár további négy folyosóval bővül

Zökkenőmentes integráció: csatlakozás a meglévő szállítópályához és a Jungheinrich WMS-hez

Hamburg/Hilpoltstein - A Keller & Kalmbach, a kötőelemek, a rögzítéstechnika specialistája másodszor bővíti a bajorországi Hilpoltsteinben található központi raktár és elosztóközpont kapacitását. A Jungheinrich megbízást kapott arra, hogy 2023 végéig négy új folyosót építsen a jelenlegi kartonraktárban, az automatizált kisalkatrész-raktár (AKL) meglévő hat folyosóján kívül. A partnerségnek nagy hagyományra vezethető vissza: a több mint 140 éves múltú családi vállalkozás már a központi raktár első építési fázisát is a Jungheinrichre bízta, amely 2009-ben kezdte meg működését, és amellyel a Keller & Kalmbach az automatizálás útjára lépett. A sikeres együttműködésnek köszönhetően 2016-ban a Jungheinrichet bízták meg az első bővítési fázissal is. Most a második következik.

"Az évek során folyamatosan együtt dolgoztunk a raktár optimalizálásán, és a 2016-os első bővítéssel már megdupláztuk a kapacitásokat" - számol be Robert Schad, a Jungheinrich ASRS műszaki értékesítési vezetője. "Akkoriban már terveztük a következő bővítést, ami most megvalósul." Ennek oka, hogy a Keller & Kalmbach a hat évvel ezelőtti első bővítés idején további erős növekedéssel számolt, ami be is következett, és további tárolókapacitásokat igényel a raktározási rendszerben: a 20 százalékkal megnövekedett, 350 millió euróra nőtt a forgalom. 2021-ben 900 alkalmazottal rekordot döntött a teljes körű szolgáltatást nyújtó cég, és a Keller & Kalmbach tavaly több vállalatot is átvett. Mindezek mellett a bővítés elengedhetetlenné vált.

A Jungheinrich a 44 000 négyzetméteres hilpoltsteini telephelyen összesen 79 968 további kartondoboz-raktárhelyet (+ 25 százalék) hozott létre a bővítéssel, ahol a raklap- és kartondoboz-raktározás mellett két tálcás tárolórendszer biztosítja a zökkenőmentes anyagáramlást. A megfelelően kialakított komissiózó munkaállomásoknak köszönhetően a raklapok és kartondobozok kombináltan feldolgozhatók, és a pontos vevői igények megvalósíthatók. A Keller & Kalmbach az autó- és haszongépjármű-ipar, a gép- és berendezésgyártás, a vasúti, mezőgazdasági és építőipari gépgyártás ügyfeleit szolgálja ki.

A Jungheinrich négy felrakógépet és a karton-szállítópályát biztosít a jelenlegi raktárbővítéshez, vezérléssel és vizualizációval együtt. A hamburgi székhelyű vállalat szállítási körébe tartozik az acél állványszerkezet (55 x 12,5 x 14,3 méter), a projektmenedzsment és a Jungheinrich WMS is. Mivel a raktárat 2016-ban előrelátóan tervezték meg, a négy új folyosónak, az előzónában a szállítópálya és a megfelelő szerkezetek helye már rendelkezésre áll a jelenlegi bővítéshez. Az új folyosók a meglévő szállítópályákhoz és raktárkezelő szoftverhez lesznek csatlakoztatva.

A Jungheinrich egyik legátfogóbb WMS-ét azonban már használják Hilpoltsteinben. A Keller & Kalmbach úttörőként már korán felismerte az automatizálás előnyeit, mint például a nagy hatékonyság, a pontosság és a méretezhetőség. "Nemcsak a Keller & Kalmbach nőtt velünk együtt az évek során, hanem mi is velük együtt nőttünk" - magyarázza Schad, aki sikeres referenciaként említi, hogy számos Jungheinrich ügyfél és érdeklődő látogatott el a Nürnbergtől délre fekvő központi raktárba.

"A Jungheinrichhel régóta fennálló és bővülő partnerséget ápolunk, amelyet az átláthatóság és a kölcsönös bizalom magas szintje jellemez. Ez rendkívül fontos számunkra, és nagyon elégedettek vagyunk" – emeli ki Sebastian Malicki a Keller & Kalmbach üzleti innovációs csapatából. "Örülünk, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben egy olyan jó jó partnerünk van, mint a Jungheinrich. Ez majdnem olyan, mintha 15 éve jó házasságban élnénk." Ebben a hosszú házasságban a Jungheinrich céggel kötött szervizszerződés van érvényben, amely most már az új folyosókra is vonatkozik. A következő közös projekt pedig már a láthatáron van: a kartonraktár után a raklapos raktár kapacitásait is bővíteni kell. Közeledik tehát az ezüstlakodalom évfordulója.

Fotó: A Jungheinrich és a Keller & Kalmbach a hilpoltsteini raktárépület első építési fázisa óta szoros, bizalomra épülő együttműködésben dolgozik együtt. A jelenlegi bővítési szakaszban a kartonraktár (balra) négy további folyosóval bővül.