+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Liebherr - automatizált alkatrészlogisztika
11/17/2020

Liebherr - automatizált alkatrészlogisztika

A Liebherr-Werke Ehingen GmbH baden-würtembergi székhelyén új központi alkatrészellátó raktárt épít, melynek teljes kivitelezését a Jungheinrichre bízta. A Liebherr, a világ egyik legnagyobb darugyártó vállalata innen fogja alkatrészellátását biztosítani 2023 júniusától a világ minden táján.

A logisztikai megoldás központi eleme, melyet a Jungheinrich szállít egy kézből, egy 6 folyosós automata, önhordó szerkezetű magasraktár (silo), 18.000 raklaphellyel -  tetőborítással és oldalfalakkal együtt. A központ tekintélyes méretű: hossza 80 méter, szélessége 75 méter, magassága 30 méter. Ezt egészíti egy kétfolyosós, háromszoros mélységű darabáru szatellit raktár összesen 40.000 láda tárhellyel.

A két különböző típusú raktárral a Liebherr alkatrészellátása jelentős rakodási teljesítményre képes maximális térkihasználás mellett. Az üzembe helyezés után a vállalat új mértéket teremt a minőség, a funkcionalitás és a biztonság terén, valamint világszerte kivétel nélkül mindenütt gépeinek nagyfokú rendelkezésre állást biztosít.

Az ehingeni Liebherr gyárban készülnek a legmodernebb, különböző méretű, mobil- és lánctalpas alapokra szerelt a teleszkópgémes, valamint rácsos gémszerkezetű daruk. A választék a 35 tonnás terepdarutól egészen a 3000 tonna teherbírású gigantikus, nehéz darukig terjed.

A rendszermegoldás, amelyet a Jungheinrich generálkivitelezőként fejlesztett a Liebherr gyár számára, a magasraktár és darabáruraktár, valamint a tárolóládák és raklapok szállítópályái mellett kiterjed a vezérlésre, a vizualizálásra, valamint a Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott hat magasraktári felrakógépre is. A felrakógépek, mindegyikén két terherfelvevő eszközzel az alkatrészek ki- és betárolása során dinamikus automatizált folyamatokat biztosítanak, valamint napi 24 órában alkalmazhatóak.

Nemcsak az automata berendezések vezérlését, hanem a környező manuális raktárterületek minden folyamatát a Jungheinrich raktárirányítási rendszere (WMS) kezeli a Liebherr ERP rendszerével összekötve. Minden funkció és megoldás a Liebherr igényei szerint került beállításra. Ilyen például a tárolóládák előkomissiózása multirendelés funkcióban pick-by/ vagy put-by-light módszerrel, majd pedig a megerősítés a raklapok komissiózása során. Emellett ugyanazon a helyen, ahol a tárolóládák előkomissiózása történik, végzik el a kiküldésre szánt csomagok összeállítását is, az összekészítést a raklapokról, illetve tárolóládákból történő kiküldéshez. A cél valamennyi intralogisztikai feladat teljes átláthatósága maximális hatékonyság mellett.

„A Liebherr számára kifejlesztett logisztikai koncepció különlegessége a rendkívüli rugalmasság. Könnyen bővíthető és fel van készítve az alkatrészkereskedelem esetleges jövőbeni növekedésére. A Jungheinrich egy kézből oldja mega a teljes rendszer tervezését, előkészítését és kivitelezését” - emelte ki Robert Schad, a Jungheinrich projektvezetője.