Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
zoneCONTROL
03/28/2019

Nagyobb biztonság a dolgozó, a gép és a raktár számára

Balesetmegelőzés asszisztensrendszerek alkalmazásával.

A veszélyzónák intelligens kezelése zoneCONTROL segítségével.

addedVIEW: teljes körű kilátás a digitális kamerának köszönhetően.

A raktárak dinamikus növekedése és a folyamatok sokrétűsége növelik a veszélyhelyzetek kialakulását. A Jungheinrich célja, hogy csökkentse az intralogisztikai balesetek számát, valamint hosszútávon előtérbe helyezze a dolgozók és a raktár biztonságának kérdését. Az asszisztensrendszerek segíthetnek előre meghatározni a kritikus helyzeteket és minimalizálni a balesetek kockázatát.  A zoneCONTROL és az addedVIEW a Jungheinrich két olyan rendszere, amelyek mind a raktár biztonságát növelik, mind a raktárfolyamatok hatékony működését javítják.


zoneCONTROL

A zoneCONTROL asszisztensrendszer egy rádiójel alapú rendszer. Egy rádiójelző készülékből, a targoncára szerelt mobil komponensből, egy kijelzőből és egy személyi modulból áll. A targoncák és a rosszul belátható helyeken tartózkodó dolgozók figyelmeztetésén kívül a közlekedési csomópontok szabályozására is használható, így ha több targonca közlekedik az adott területen a maximális elérhető sebességet lassúmenetre korlátozza.

Ugyanez a rádiójelző készülék csatlakoztatható a raktárkapu vezérléséhez is: amikor az engedéllyel rendelkező targonca közelít, a kapu kinyílik, amikor a targoncának nincs ehhez engedélye, akkor zárva marad. Ez esetben a megfelelő targonca kezelője üzenetet kap a targoncára szerelt asszisztensrendszer kijelzőjén, de a targonca automatikusan is csökkentheti a menetsebességet. Továbbá közlekedési vagy figyelmeztető lámpák csatlakoztathatók a rádiójelző eszközhöz. A zoneCONTROL rugalmasan illeszthető a raktár mindenkori igényeihez és nagymértékben alakítható. A rendszer gyártótól függetlenül a már üzemben lévő targoncákra is használható. A rendszer valamennyi funkciója ugyanazokkal a komponensekkel lefedhető. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a raktár változtatása vagy a flotta bővítése esetén is könnyen átállítható. A rendszer nem igényel központi vezérlőegységet, nincs szükség egy külön szerverhálózatra sem. Minden egyes rádiójelző készülék könnyen és egyedileg konfigurálható. Így a raktár kritikus pontjain a biztonság a helyzetnek megfelelően és pontosan javítható a hatékonyság korlátozása nélkül.


addedVIEW

Az addedVIEW egy digitális kamerából álló rendszer, amely a targonca minden oldalára rálátást biztosít.  Különösen a homlokvillás targoncáknál érdemes alkalmazni. A digitális kamera-technológiát a megvilágítási paraméterek dinamikus alkalmazkodásának köszönhetően különösen rosszul megvilágított helyzetekben érdemes használni. Ezáltal elkerülhető a túlzottan megvilágított vagy rosszul megvilágított képi reprodukció, például kültérről a raktárba behajtáskor a világos-sötét átmenetekben, és a kezelő mindig tökéletes képet kap a környezetéről.  Továbbá a digitális kamerák használata lehetővé teszi, hogy a négy különálló kamera képeit valós időben jelenítse meg, és így a kezelő felülről, madártávlatból láthatja a targoncát. A villacsúcsok és az ellensúly is pontosan láthatók a képen. Az addedVIEW asszisztensrendszernek köszönhetően a targoncakezelő szűk, rosszul belátható helyzetekben is biztonságosan, gyorsan navigálhat, mert teljes rálátása van a gépre és környezetére.