+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
EFG gyártósor
10/01/2021

Nagyobb termelékenység és teljesítmény

Új gyártósor a Jungheinrich legnépszerűbb targoncájának

Megújulnak a Jungheinrich 2-es és 3-as sorozatú elektromos villástargoncái.

Nagyobb hidraulika teljesítmény és biztonság.

A Jungheinrich folytatja sikertörténetét az elektromos homlokvillás targoncák terén és megújítja a 2--es és 3-as sorozatú targoncák gyártósorait. A targoncák hidraulikája, biztonsága és szoftvere átfogóan optimalizálásra került. Az első új generációs gép október elején került ki a gyártósorról a Jungheinrich moosburgi gyárában. A gyártás átállása az új generációs targoncákra gördülékenyen, folyamatos üzem mellett zajlott le.

A 2-es és 3-as sorozat összesen tizenkét különböző kivitelű targoncát tartalmaz. A három- és négykerekű (három- és négytámaszú) kivitelben rendelhető targoncák teherbírása 1300-tól 2000 kg-ig terjed és akár 7000 mm magasságig emelnek. 17 km/h maximális sebességükkel hatékony munkavégzést biztosítanak a raktárakban vagy akár kültéren is.

A Jungheinrich a hidraulika fejlesztésével 20 százalékkal tudta növelni a targonca teljesítményét. Ezzel jelentősen fokozható a rakodási teljesítmény. A referenciaként bemutatott EFG 320 típusú targonca mostantól akár öt tonnával több teher rakodására is képes óránként. Az új hidraulika különböző adapterekkel, mint például teleszkópvillákkal, villaforgatóval vagy bálafogóval is jelentősen hatékonyabb alkalmazást és nagyobb teljesítményt biztosít. Ezzel párhuzamosan a 10 százalékkal csökkent az átrakott raklaponkénti energiafogyasztás. „A 2-es és 3-as sorozatú targoncákat ügyfeleink igényei szerint fejlesztettük tovább annak érdekében, hogy hatékonyabban és fenntarthatóbban tudják elvégezni az üzemen belüli anyagmozgatást. A nagyszámú megrendelés mindezt igazolja” - nyilatkozta Thomas Angstenberger, a Jungheinrich homlokvillás targoncákért felelős termékmenedzsere.

Nagyobb biztonság a megfelelő szoftvernek köszönhetően

A Jungheinrich a fejlesztéssel növelte a villástargoncák biztonságát is az alkalmazás során. Az új vezérlő szoftver folyamatosan felügyeli a menet-, munka-, hidraulika és kormányzási funkciókat. Az eredmény: nagyobb biztonság, kevesebb baleset és nagyobb termelékenység a targoncák sokoldalú alkalmazása során. Az új szoftver mellett a Jungheinrich saját asszisztensrendszerei és a szériafelszereltséghez tartozó, biztonsági kiegészítők, mint például az automatikusan működésbe lépő rögzítőfék, további biztonságos használatot garantálnak. A Jungheinrich zoneCONTROL a raktár kritikus területein segíti az ütközések megelőzését.

Energiahatékonyság: PureEnergy és lítiumion

A 2-es és 3-as sorozatú elektromos targoncákat a legújabb váltóáramú motorral szerelték fel és a Jungheinrich PureEnergy energiahatékony technológiai koncepciója alapján készülnek. Mindkettő rendkívüli hatásfokot kölcsönöz az eszközöknek. Ezt egészíti ki a modern lítiumion-technológia. Az akkumulátorok gyorsan ás kényelmesen tölthetők köztes töltéssel, így ideálisan alkalmazhatók a többműszakos üzemeltetés esetén is. „A lítiumion akkumulátorok élettartama háromszor hosszabb, mint a hagyományos energiatárolóké. Arra számítunk, hogy egyre többen választják a lítiumion akkumulátorral szerelt targoncákat, és ennek megfelelően alakítottuk ki Moosburgban az összeszerelő sorunkat. A mindennapos alkalmazás során a lítiumion akkumulátorok számos előnnyel bírnak a savas ólomakkumulátorokhoz képest. Például esetükben nincs szükség karbantartásra” - emelte ki Thomas Angstenberger.

Kényelmes munkahely

A három- és négykerekű targoncákat a nagyfokú kényelem teszi teljessé. A kormány magassága és dőlésszöge, a kezelőelemeknél a hidraulika és váltó karok egyedileg állíthatók, így ergonomikus munkahelyet biztosítanak. A kompakt emelőoszlopon keresztül a kezelőnek tágas látómező biztosított, így folyamatosan figyelheti a rakományt.

A 2-es és 3-as sorozat közötti jelentős különbség a kerekek elrendezésében és a kormányzási rendszerben mutatkozik meg. A 2-es sorozatú, háromkerekű kivitelnél a hátsó meghajtásnál dupla kerék van, ami nagyfokú fordulékonyságot biztosít. A 3-as sorozatú, négykerekű targoncák esetében a magasan felfüggesztett hátsó híd nagyobb stabilitást nyújt egyenetlen talajon és a gödrökön történő áthajtás során.