Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Norvégia legnagyobb bútoráruházlánca a Jungheinrich megoldását választotta
09/03/2020

Norvégia bútoráruházlánca a Jungheinrichet választotta

A Bohus vezető bútor- és lakberendezési áruházlánc Norvégiában. A vállalat az ország egész területén 60 üzletet működtet, valamint online áruházát is sikeresen üzemelteti. A cég a Jungheinrich automatizálási megoldása mellett döntött.

Annak érdekében, hogy a kereskedelemben végbemenő dinamikus változásokhoz alkalmazkodjon, az áruházlánc jelentős beruházásokat végez az innovatív információtechnológiai és hálózati megoldásokba, valamint a jövő kihívásainak is megfelelő raktárlogisztikába. Ez utóbbi kivitelezésével a vállalat a Jungheinrichet bízta meg. A feladat egy új központi raktár teljes körű felépítése és berendezése a norvég főváros közelében található Lillestromban. A megbízás számos automatizálási megoldásra is kiterjed, így a raklapok tárolására alkalmas magasraktárra, a darabáru felrakógépre, szállítópályákra, valamint a szoftverre. A raktár üzembe helyezése 2021-ben várható.

A Jungheinrich a koncepció kidolgozása során számos szempontot megvizsgált annak érdekében, hogy a Bohusnak maximális rugalmasságot biztosítson a különböző termékkategóriák és rakodási egységek kezelésére. A megoldás ezért a 2.000 raklap tárolóhelyes kézi raktár mellett kiterjed egy 3 folyosós, 10.000 raktárhellyel rendelkező, euro raklapok tárolására alkalmas teljesen automata magasraktárra, melyet két további folyosó egészít ki 1.200 speciális méretű (2.600 x 1.260 mm) raklap számára. A be- és kirakodást a Jungheinrich leányvállalatának, a Miasnak a felrakógépei végzik, melyeket teleszkópvillákkal szerelnek fel. A 22.000 tárhelyes automata darabáru raktárban két STC 2B1A típusú darabáru felrakógépet alkalmaznak. Minden alrendszert a Jungheinrich WCS (raktárellenőrzési) rendszere irányít, amely az ügyfél SAP rendszeréhez csatlakozik.

„A bútoripar egy hagyományos és nagy igényű ágazat. Az elmúlt 50 évben a Bohus Norvégia legnagyobb országos bútoráruházláncává fejlődött. Mi a formát, a színt és a designt értékesítjük, így nem minden termékünk illeszthető be egy szögletes dobozba. Éppen ezért olyan rugalmas megoldást kerestünk, amely képes valamennyi igényünknek megfelelni. A Jungheinrichhel közösen egy olyan egyedi megoldást dolgoztunk ki, amely mindnyájunkat lenyűgözött” - nyilatkozta Håkon Bredde-Prytz, a Bohus Logistikk AS ügyvezetője.

„Ez a projekt mérföldkő a norvég Jungheinrich számára. Itt most bebizonyíthatjuk, hogy teljes körű szolgáltatásokat tudunk nyújtani az intralogisztikában. A Bohusnak mindent mi szállítunk: a targoncáktól kezdve egészen a teljesen automata magasraktárig” - mondta Arild Drageset, a Jungheinrich Norvégia ügyvezető igazgatója.