Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Dahlhausen önvezető targonca
05/25/2020

Önvezető targoncák az orvostechnológiában

A Dahlhausen, a lélegeztető rendszerek specialistája a Jungheinrich automatizálási megoldását választotta.

A Dahlhausen Orvostechnológia Kft. a Jungheinrichre bízta a raklapok szállításának automatizálását. A Dahlhausen kórházi műszerek teljes körű szolgáltatója és többek között lélegeztető rendszerekhez is gyárt kiegészítőket. A Halberstadtban található telephelyen az újonnan létrehozott árubeérkezési ponttól kell az árut a már meglévő logisztikai területre szállítani. A cél, hogy a megnövekedett bejövő áruforgalmat hatékonyan és folyamatokat biztosan garantálva szállítsák a hosszú útszakaszon. A Jungheinrichhel már a halberstadti telephely megalapítása óta együttműködnek.

„Az elmúlt években folyamatosan növekedtünk, így lassan szűk lett a meglévő telephely.” - nyilatkozta Holger Linke, a Dahlhausen Orvostecnnológiai Kft. ügyvezetője. Az új árubevételezési helyet a teljes létesítménytől külön tudták csak létrehozni. Emiatt hosszabbá váltak a szállítási utak. „Olyan megoldást kerestünk, amely garantálja a folyamat biztonságát, hatékonyan működik és emellett tehermentesíti munkatársainkat a hosszú, monoton szállítási feladatoktól. Az önvezető szállítási rendszer kézenfekvő megoldásnak bizonyult” - folytatta Linke.

A Jungheinrich megoldása két ERC 213a típusú önvezető gépet tartalmaz. A gépek a Jungheinrich elektromos gyalogkíséretű targoncái, melyeket automatizálási és navigációs komponensekkel szereltek fel. Az automata gépeket egy szoftver vezérli. Az önvezető targoncák az útvonal mellett elhelyezett lézer és reflektorpanelek segítségével tájékozódnak. Biztonsági szkennerek ellenőrzik folyamatosan a gép környezetét. Így minden irányba biztonságos a mozgás, mivel az önvezető targoncák érzékelik a környezetükbe kerülő akadályokat, személyeket. Vegyes üzemmód is megoldható, kézi anyagmozgató gépekkel és gyalogosan közlekedő munkatársakkal együtt is biztonságosan alkalmazhatók.

Az önvezető targoncák használatával tehermentesíthetők a dolgozók a monoton rutinfeladatok alól és ehelyett lehetőség nyílik arra, hogy a fontosabb feladatokra több figyelem jusson. Így az önvezető gépek segítenek a szűk források jobb kihasználásában, valamint időt és költségeket takaríthatnak meg. Az automatizálásnak köszönhetően a szállítási folyamatok megbízhatóan és a folyamatoknak megfelelően, biztonságosan zajlanak.

A Dahlhausennél a Jungheinrich automata megoldása egy önálló rendszer. Bármikor igény szerint összeköthető a vállalat által használt raktárirányítási rendszerrel. További kapacitásbővítés esetén pedig több önvezető targonca is csatlakoztatható a rendszerhez.