Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
EcoVadis 2022
02/04/2022

Platina minősítés a vállalati felelősségvállalásért

Jungheinrich a világ legfenntarthatóbb vállalatai között

Jungheinrich a világ leginkább fenntartható vállalatainak "Top 1%"-ban.

Átlagon felüli teljesítmény a környezetvédelem, az emberi jogok és a fenntartható beszerzés terén.

Díj a fenntarthatóság iránti transzparens elkötelezettségért.

A Jungheinrich olyan szintet ért el a vállalati felelősségvállalás terén, mint kevés más vállalat. Ennek elismeréseként a nagyvállalat elnyerte az EcoVadis minősítő ügynökségtől a legmagasabb fenntarthatósági tanúsítványt, a platina minősítést. A világ egyik vezető, vállalati felelősségvállalást értékelő intézménye, az EcoVadis csak a tanúsított vállalatok legjobb egy százalékának ad platina minősítést. Az EcoVadis összesen több, mint 85 000 vállalat fenntarthatóságát elemezte.

 "A Jungheinrich fenntartható értéket teremt. Számunkra, mint családi vállalkozás számára ez konkrétan azt jelenti, hogy a társadalmi és ökológiai felelősségvállalást egyesítjük a nyereséges növekedéssel . Ez a cél vezérel minket az intralogisztika és a jövő raktárának kialakításában. A platina EcoVadis tanúsítvány nagyszerű megerősítés számunkra, és természetesen egyben kötelezettség is, hogy a jövőben is folytassuk ezt az utat" – nyilatkozta a minősítésről Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

Az EcoVadis a platina minősítést elsősorban a környezetvédelem, a munka és az emberi jogok, valamint a fenntartható beszerzés terén hozott intenzív fenntarthatósági intézkedésekért nyerte el a  Jungheinrich. A nagyvállalat például már évekkel ezelőtt elkötelezte magát a saját munkaügyi és emberi jogi kódexe mellett a világ 40 országában működő közvetlen értékesítési vállalatainál. A csoport egyértelműen elkötelezett a párizsi 1,5 fokos klímacél mellett, és bejelentette, hogy klímasemlegességet kíván elérni. Ebben az összefüggésben a Jungheinrich is csatlakozott a híres Science Based Targets kezdeményezéshez. A csoport már most is kizárólag zöldáramot használ valamennyi németországi telephelyén. A külföldi leányvállalatok és üzemek átalakítása jelenleg folyamatban van. Ezzel egyidejűleg a vállalat elkezdte a különböző telephelyeken a fotovoltaikus rendszerek telepítését, hogy saját napenergiát termeljen.

A mostani értékelés az EcoVadis harmadik díjazása a sorban. A Jungheinrich 2019-ben és 2020-ban már megkapta az arany minősítést. A vállalat a jövőben is következetesen folytatja a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. A következő lépésben a fenntarthatósági elveket intenzívebben kiterjesztik a termékfejlesztési folyamatokra, és többek között a beszállítókkal való együttműködésben is nagyobb hangsúlyt fektetnek rá.

További információ az EcoVadis fenntarthatósági minősítő platformról: https://www.ecovadis.com/en/