+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Amazone new warehouse
09/03/2019

AMAZONE: új alkatrészraktár egy kézből

A mezőgazdasági gépek gyártására specializálódott vállalat, az Amazone H. Dreyer GmbH & Co. KG egy új alkatrészraktár építésével bízta meg a Jungheinrichet az északrajna-vesztfáliai Tecklenburg-Leedenben.

A mezőgazdasági gépek gyártására specializálódott vállalat, az Amazone H. Dreyer GmbH & Co. KG egy új alkatrészraktár építésével bízta meg a Jungheinrichet az északrajna-vesztfáliai Tecklenburg-Leedenben. Az Amazone innen fogja ellátni ügyfeleit alkatrészekkel a világszerte. Az átfogó logisztikai rendszermegoldás valamennyi fő elemét a Jungheinrich szállítja. A rendszer alapját egy 27.360 raktárhellyel rendelkező automata darabáruraktár alkotja. A Jungheinrich STC 2B1A típusú, nagy teljesítményű raktári felrakógépe 52 méter hosszú folyosókban végzi a be- és kitárolási feladatokat. A gép másodpercenként 6 métert tesz meg és ezzel a sebességgel kategóriájának leggyorsabb felrakógépe. Az innovatív sínszerkezet, valamint a beépített Omega meghajtás rendkívül helytakarékos raktározást biztosít. A Jungheinrich felrakógépek nagy teljesítményének és minimális alsó tárolási szintjének köszönhetően a kiírásban előírt teljesítményt és raktárkapacitást tovább optimalizálták, az így nyert raktárkapacitás pedig a jövőbeni esetleges növekedés esetén tovább hasznosítható.

Az automata darabáruraktárt szállítópályák kötik össze a bevételi, a komissiózási és a csomagolási munkahelyekkel. A komissiózási folyamatokat egy Put-to-Light rendszer segíti. A logisztikai folyamatok irányítására az AMAZONE a Jungheinrich raktárirányítási rendszerét (WMS) és raktárellenőrzési rendszerét (WCS) választotta. A megrendelés kiterjed továbbá egy kézi kiszolgálású szűkfolyosós állványrendszerre, melyben 10 szinten 33 állványsor helyezkedik el és 12.800 rácsos tárolónak (gitterbox) ad helyet, melyek teherbírása 1.000 kilogramm. Ezt egészíti egy további hat soros raktár szálanyagok tárolására.