Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
EZS 130
11/29/2019

EZS 130: Vontató a legszűkebb helyekre

Rendkívül „karcsú”, mindössze 600 mm keskeny

Jobb térkihasználás és optimális ergonómia

Beépített 130Ah lítiumion-akkumulátor többműszakos alkalmazáshoz

A Jungheinrich bemutatja EZS 130 típusú rendkívül keskeny vontatójának legújabb verzióját. Mindössze 600 mm szélességével a gép kiválóan alkalmas gyakori kanyarodással járó szállítási feladatokra, vontatmányok mozgatására. A vontató ideális repülőtereken csomagszállító kocsik mozgatására vagy ipari vállalatoknál darabáru szállítására. Nagyteljesítményű 24 V váltóáramú motorjával az EZS 130 vontató különböző vonókészülékekkel, kuplungokkal akár 3000 kg tömeg mozgatására is képes.

A gép továbbfejlesztett meghajtása nagyobb hatásfokot nyújt kiváló energiaháztartás mellett. A generátoros fékrendszer visszatáplálja az energiát és rendkívül hosszú alkalmazást biztosít. A vontató elérhető a jól bevált savas ólomakkumulátorral vagy modern lítiumion-technológiával. A komfort töltőállomáson keresztül az EZS 130 kényelmesen bármelyik munkaszünetben tölthető. Az EZS 130 opcionálisan beépített 24 V töltőkészülékkel is rendelhető, a gép így egyszerűen feltölthető bármely 230 V csatlakozóaljzatról.

A gép új kialakításának köszönhetően a vontató beszállási szélessége 70 mm-rel nagyobb, a gép alapméretei viszont változatlanok maradtak. Az új, rendkívül alacsony kezelőplatform kényelmes és biztonságos be- és kiszállást biztosít. Az EZS 130 váza kiváló minőségű acéllemezből áll és az elülső részen egy magas védőlemez nyújt extra védelmet. Alkalmazástól vagy igénytől függően különböző háttámaszokkal, illetve üléssel is rendelhető a gép. Így például az állítható magasságú lehajtható ülés nagyobb kényelmet nyújt hosszabb szakaszokon és megerőltetés nélküli munkavégzést biztosít. A gép elektromos kormányzású állítható magasságú Jungheinrich jetPILOT-tal irányítható. Az új kialakításnak köszönhetően az alacsonyabb beszállási rész minden kezelő számára könnyű munkavégzést biztosít.

Az igényekre szabott menettulajdonságok rugalmas beállításával és a curveCONTROL rendszerrel, amely kanyarodáskor automatikusan csökkenti a sebességet, az EZS 130 vontató különösen biztonságos. Opcionálisan a vezérlőgombok segítségével három menetprogram választható.

Az integrált LED nappali fény növeli a biztonságot a rosszul megvilágított területeken. Az opcionális Floor Spot, figyelmeztető fényjelzés csökkenti az ütközés kockázatát az átláthatatlan helyeken a piros vagy kék előrevetített fényjelzésnek köszönhetően.

A 2 collos kijelző megmutatja az akkumulátor töltöttségi állapotát, a sebességet, az üzemórák számát, valamint az esetleges hibakódokat. A vontató indítható a vezérlőgombok segítségével PinCODE-n vagy opcionális transzponderkártyán keresztül.

A Jungheinrich kiegészítők széles választékát kínálja az EZS 130 típushoz, melyekkel a különböző alkalmazásokhoz egyedileg állítható be gép. Az erős, univerzálisan használható tartókar például többek között alkalmas adatátviteli eszközök elhelyezésére.

A vontató különböző vonókészülékekkel, kuplungokkal rendelhető a különböző típusú vontatmánykocsikhoz. A háttámaszba beépített nyomógombok megkönnyítik a kocsik fel- és lecsatlakoztatását. A GTE E-keretes kocsikhoz elektromos csatlakoztatás is rendelhető.