Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
ecovadis2023
10/24/2023

Sorozatban harmadszor platina tanúsítvány a fenntarthatóságért


A Jungheinrich ismét a világ egyik legfenntarthatóbb vállalata

Kitüntetés a "kiemelkedő" környezetvédelmi teljesítményért

Átfogó elkötelezettség az emberi jogok és a fenntartható ellátási láncok iránt

A Jungheinrich ismét platina minősítést kapott az EcoVadis által a vállalati elkötelezettségéért, ezzel megerősítve helyét a világ legfenntarthatóbb vállalatainak legjobb 1%-a között.

Az EcoVadis nemzetközi CSR minősítő ügynökség immár harmadik alkalommal adta át a Jungheinrichnek a vállalati felelősségvállalásért járó platina tanúsítványt. Az EcoVadis ezzel elismeri a Jungheinrich kiemelkedő elkötelezettségét a környezetvédelem, a munkaügyi és emberi jogok, az etika és a fenntartható beszerzés iránt. A platina minősítéssel az EcoVadis ismét megerősíti, hogy a Jungheinrich továbbra is a világ leginkább fenntartható vállalatainak legjobb 1%-ához tartozik.

"A Jungheinrich fenntartható értéket teremt. Célunk, hogy a gazdasági sikert összekapcsoljuk az ökológiai és társadalmi felelősségvállalással. Az EcoVadis megújított platina minősítése bizonyítja, hogy ez sikerült. Számunkra ez megerősítés és egyúttal kötelezettség is, hogy a 2025+ stratégiánk részeként a jövőben is tovább haladjunk előre és bővítsük elkötelezettségünket. A fenntarthatóság a vállalatcsoportunk tevékenységének alapja, és az is marad" - mondta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

Úttörő a környezetvédelem és az emberi jogok terén

Az EcoVadis idén különösen kiemelte a Jungheinrich "kiemelkedő" teljesítményét a környezetvédelem területén. Itt a vállalat többek között az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és az értékes erőforrások megőrzésére irányuló hatékony intézkedéseinek köszönhetően érte el a maximális pontszámot. A Jungheinrich egyértelműen elkötelezte magát a 1,5 fokos cél mellett, és 2030-ig világszerte minden telephelyén és üzemében CO2-semleges üzleti tevékenységet kíván megvalósítani. 2021 óta a Jungheinrich valamennyi németországi telephelye, beleértve a hat németországi üzemet is, kizárólag zöldáramot vásárol. Azóta a Jungheinrich-csoport világszerte tovább folytatja az átállást a megújuló energiákra. A zöldáramra történő átállás mára 21 országban fejeződött be. Ennek fontos tényezője a vállalat saját napenergia előállítása. Ennek érdekében a vállalat folyamatosan szereli fel telephelyeit fotovoltaikus rendszerekkel. Legutóbb a csoport hamburgi központjának parkolóját fedték be egy 1100 négyzetméteres fotovoltaikus rendszerrel. A Jungheinrich a használt targoncák ipari méretű felújításával is takarékoskodik az erőforrásokkal. A targoncákhoz felhasznált nyersanyagok akár 99 százalékát újra felhasználják vagy újrahasznosítják. Az új gyártáshoz képest a vállalat így akár 80% CO2e-t is megtakarít.

A Jungheinrich emellett nagy erőfeszítéseket tesz az emberi jogok betartása érdekében az értékláncában. Ennek érdekében a vállalat kibővítette meglévő fenntartható beszerzésmenedzsment rendszerét, hogy az különös figyelmet fordítson az emberi jogi szempontokra. Az emberi jogi gondosságot biztosító belső folyamatok szigorítása érdekében a Jungheinrich megfelelő kockázatkezelési rendszert vezetett be, és az emberi jogi felelős mellett további felelősségi köröket határozott meg, mint például az Emberi Jogi Tanács, emberi jogi szakértők a vállalatcsoporton belül. Rendszeresen kockázatelemzéseket végeznek annak érdekében, hogy az emberi jogok lehetséges megsértését már korai szakaszban felismerjék, értékeljék és elkerüljék. 

Az EcoVadis mostani platina minősítése a Jungheinrich számára a harmadik legmagasabb kitüntetés a sorban, 2021 és 2022 után. Ezt megelőzően a vállalat 2019-ben és 2020-ban is arany minősítést kapott. Az EcoVadis a világ egyik vezető intézményének számít a vállalati felelősségvállalás értékelésében. Az EcoVadis-tól csak az értékelt vállalatok 1%-a kapja meg a legfenntarthatóbb, platina minősítést. Az EcoVadis összesen több mint 100 000 vállalat fenntarthatósági menedzsmentjét elemzi világszerte a környezetvédelem, a munkaügyi és emberi jogok, az etika és a fenntartható beszerzés tekintetében.