Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
new_board
04/04/2024

Személyi változások a Jungheinrich igazgatótanácsában

A Jungheinrich 2024 folyamán Dr. Lars Brzoska elnökletével átalakítja igazgatótanácsát. A vállalat így összehangolja felső vezetését a 2030-ig tartó növekedési stratégia folytatásához.

  • Heike Wulff kinevezése az igazgatótanácsba, mint kijelölt pénzügyi vezető
  • Maik Manthey átveszi a technológiai részleg irányítását Sabine Neuß-tól 
  • Christian Erlach értékesítési vezérigazgató legkésőbb az év végéig távozik a Jungheinrichtől

A Jungheinrich 2024 folyamán Dr. Lars Brzoska elnökletével átalakítja igazgatótanácsát. A vállalat így összehangolja felső vezetését a 2030-ig tartó növekedési stratégia folytatásához.

A felügyelőbizottság mai ülésén Heike Wulffot (43) 2024. május 1-jei hatállyal a Jungheinrich igazgatótanácsának kijelölt pénzügyi igazgatójává nevezte ki. Wulff az igazgatótanácsban a Jungheinrich belső digitális átalakítási programjában (DEEP) a kontrolling, a számvitel, az adózás és a pénzügyi osztály feladataiért fog felelősséget vállalni. Dr. Volker Hues (60) pénzügyi igazgató a Jungheinrich igazgatótanácsában folytatja sikeres munkáját, és a jövőben a befektetői kapcsolatokra, az M&A, a finanszírozás, az IT és a beszerzés területére összpontosít. Dr. Hues a tavaly meghosszabbított igazgatósági mandátumának végéig teljes a pénzügyi részleg teljes felelősségét átadja Wulffnak. 

"Az elmúlt évek során Heike Wulff átszervezte a Jungheinrich vállalati kontrollingját, és a csoporton belüli központi folyamatokat hatékonnyá és jövőállóvá tette. Ennek során bizonyította elemzői képességeit és kiváló vezetői kvalitásait, különösen az átalakítási folyamatok terén. A Jungheinrich igazgatótanácsának tagjaként Heike Wulff tovább fogja racionalizálni vállalatunk pénzügyi folyamatait, és így döntően hozzájárul stratégiai céljaink eléréséhez" - nyilatkozta Rolf Najork, a Jungheinrich AG felügyelőbizottságának elnöke.

A Jungheinrich technológiai igazgatója, Sabine Neuß (55) a felügyelőbizottsággal megállapodott, hogy eltérő stratégiai nézetek miatt közös megegyezéssel távozik a vállalat éléről. Neuß 2024. június 30-ig befejezi munkáját a Jungheinrich igazgatótanácsában, hogy a jövőben a vállalaton kívül új lehetőségeket keressen. "A teljes felügyelőbizottság nevében szeretném őszintén megköszönni Sabine Neußnak a vállalatunkért végzett kiemelkedő elkötelezettségét és sikeres munkáját" - mondta Rolf Najork - "A Jungheinrichnél töltött ideje alatt Neuß nagyban hozzájárult a technológiai részleg újjászervezéséhez, és átfogó és pozitív hatást gyakorolt a részlegre. A legjobbakat és sok sikert kívánunk neki a személyes és szakmai jövőjéhez." 

Maik Manthey (48) 2024. július 1-jétől lesz a Jungheinrich új technológiai igazgatója. Manthey sokéves vezetői tapasztalattal rendelkezik különböző nemzetközi csoportokban, ahol alapvető műszaki és üzleti területekért volt felelős. Az innováció és a K+F menedzsment területén is széleskörű szakértelemmel rendelkezik. "Maik Manthey a Jungheinrich technológiai vezérigazgatójaként megerősíti a vállalat szerepét az innováció motorjaként az intralogisztika területén, és ezzel jelentősen hozzájárul vállalati stratégiánk megvalósításához" – emelte ki Rolf Najork. 

Christian Erlach (61), a Jungheinrich értékesítési vezérigazgatója arról tájékoztatta a felügyelőbizottságot, hogy életkora miatt nem kívánja megbízatását 2024. december 31. utánra meghosszabbítani. A felügyelőbizottsággal kötött vonatkozó megállapodás értelmében és utódjától függően legkésőbb ezen időpontig távozik az igazgatótanácsból. A Jungheinrich az utódjáról kellő időben tájékoztatást fog adni. "Christian Erlach 2007 óta dolgozik a Jungheinrichnél, és ez idő alatt különböző vezetői pozíciókban alakította a vállalatot. A Jungheinrich igazgatótanácsában 2018 óta nagyon sikeresen felel az értékesítésért. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük neki a vállalatcsoportunkért végzett kiemelkedő munkáját”.