Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Panenka
03/06/2024

Új, az automatizálásért felelős taggal bővül a Jungheinrich igazgatótanácsa

  • A felügyelőbizottság Udo Panenkát nevezi ki az automatizálásért felelős igazgatósági pozícióra

  • A kinevezés 2024. április 1-jei hatállyal lép életbe.

  • A mobil robotokra, az automatizált raktározási és tárolási rendszerekre, valamint a raktári berendezésekre összpontosító egységek és erőforrások összevonása.

A Jungheinrich AG felügyelőbizottsága úgy döntött, hogy "Automatizálás" gyűjtőnév alatt új igazgatósági részleget hoz létre és 2024. április 1-jei hatállyal Udo Panenkát nevezte ki annak felelős igazgatósági tagjává. A kinevezés hároméves időtartamra szól. A Jungheinrich igazgatótanácsa így öt tagúra bővül.

Panenka az újonnan létrehozott igazgatótanácsi részlegért lesz felelős, amely a mobil robotokra, az automatizált raktározási és tárolási rendszerekre (ASRS), valamint a raktári berendezésekre összpontosító összes egységet és erőforrást összefogja. A Jungheinrich az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtott végre az automatizálás területén, és bővítette technológiai és regionális lábnyomát az automatizálás területén, különösen felvásárlások révén.

Rolf Najork, a Jungheinrich AG felügyelőbizottságának elnöke: "Az automatizálás a Jungheinrich számára a legnagyobb stratégiai jelentőséggel bír és jelentős lehetőségeket rejt magában. Udo Panenkával egy nemzetközileg tapasztalt vezetőt sikerült mellénk állítani. Az automatizálás, a gépgyártás, a szoftverek és a digitalizáció területén szerzett szakértelmének köszönhetően kiváló szakembert választottunk."

Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG vezérigazgatója: "Nagy örömmel üdvözlöm Udo Panenkát az igazgatótanácsi csapatunkban. Az automatizált rendszerek globális piaca jelentős méretű, és minden érintett régióban átlagon felüli növekedési rátával rendelkezik. Panenka úr tapasztalatával és szakértelmével jelentősen hozzá fog járulni a Jungheinrich automatizálási üzletágának további megerősítéséhez."

Udo Panenka jelenleg a kanadai ATS Corporation ipari automatizálásért felelős vezetője. Ezt a pozíciót 2019 májusa óta tölti be. 2008 és 2018 között különböző vezetői pozíciókat töltött be az amerikai Danaher csoporton belül, először a Kollmorgennél, majd az Esko elnökeként. Aalenben született 1969-ben, üzleti adminisztrációból (BA) diplomázott, házas és két gyermeke van.