+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
helyhez kötött ütközésvédelem hero

Helyhez kötött biztonsági zónák

Az ütközésvédelmi rendszerek kiegészíthetők zónarendszerekkel is. A helyhez kötött zónákkal biztonsági területeket definiálhatunk az infrastruktúra kritikus pontjaihoz.

A targonca menetparaméterein felül a zónába érve a környezet reakciói is állíthatók (pl. gépek lassítása, kapunyitás, jelzőlámpa vezérlés stb.) Ilyen zónák lehetnek: Irodák, kapuk, galériák, veszélyes kereszteződések.

A fali egység relékontaktusaival lehetőségünk van például figyelmeztető fények,  lámpák kapcsolásra, kapuk nyitására. A emelőgépekre szerelt egység reléivel pedig  figyelmeztető hangot, fényt, lassúmenetet stb. kapcsolhatunk a targoncán. A rendszer beszerelhető bármilyen típusú emelőgépbe, de kombinálható ütközésvédelmi rendszereinkkel.

Helyhez kötött zóna

Alapvetően kétféle zóna típust – az úgynevezett SPOT és a GATE - különböztetünk meg. Mindkét rendszer kizárólag SMART, és EASY ütközésvédelmi rendszert tartalmazó gépekkel kompatibilis.

A zónarendszerek az épület adott pontján fixen telepíthetők (pl. kapuk, veszélyes helyek), ahol rádióhullámok segítségével a korábban már említett virtuális buborékot hoznak létre. Ezesetben a targonca reakcióin felül a környezet reakciói is beállíthatók (pl. kapunyitás, közlekedési lámpák vezérlése stb.)

Milyen esetekben használjunk GATE rendszert?

Abban az esetben, ha egy nagyobb területen szeretnénk szabályozni a gépek sebességét, pl. kültéren, vagy teljes hűtőházban a gate jelenthet megoldást. Ebben az esetben két érzékelőt szükséges felhelyezni egymástól pár méterre, melyek párban működnek. A targonca érzékeli, hogy melyik érzékelő előtt haladt el először, és melyik mellett másodszor.