Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
helyhez kötött ütközésvédelem hero

EGOpro Safe ZONE rendszerek

Az ütközésvédelmi rendszerek kiegészíthetők zónarendszerekkel is, melynek következtében a targonca menetparaméterei a zónába érve állíthatók (pl. gépek lassítása, jelző fény és/vagy hangjelzés vezérlése stb.)*

Alapvetően kétféle zóna típust – az úgynevezett SPOT és a GATE - különböztetünk meg. A zónarendszerek az épület adott pontján fixen telepíthetők (pl. kapuk, veszélyes helyek), ahol rádióhullámok segítségével a korábban már említett virtuális buborékot hoznak létre. 

ZONE PLUS rendszerek esetében a targonca reakcióin felül a környezet reakciói is beállíthatók (pl. kapunyitás, közlekedési lámpák vezérlése stb.)* 

Milyen esetekben használjunk GATE rendszert?

Abban az esetben, ha egy nagyobb területen szeretnénk szabályozni a gépek sebességét, pl. kültéren, vagy teljes hűtőházban a GATE jelenthet megoldást. Ebben az esetben két érzékelőt szükséges felhelyezni egymástól pár méterre, melyek párban működnek. A targonca érzékeli, hogy melyik érzékelő előtt haladt el először, és melyik mellett másodszor.  

1 --> 2 érzékelő elhaladva a gép lassúmenetbe kapcsol 

2 --> 1 előtt elhaladva a gép normál sebességbe kapcsol 

Helyhez kötött zóna


Hogyan működik a SPOT rendszer?

Az ütközésvédelmi rendszerekkel szerelt gépek az érzékelő által létrehozott „burokba” érve kapcsolja a targonca beállítható reakcióit. A „burkot” elhagyva a gép visszakapcsol az eredeti állapotba.

*A ZONE PLUS rendszer egy stand alone rendszer, az ütközésvédelmi rendszerektől függetlenül működtethető. Működéséhez a gépekre szerelt, ütközésvédelmi rendszer megléte nem feltétel. Minden esetben, minden géptípusra külön, gépoldali egység kiépítése szükséges. 

**A rendszer kompatibilis mozgásban lévő biztonsági zónákkal. Compact biztonsági rendszer esetén további, gép oldali egység (REFLECTOR) kiépítés szükséges!