+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Elektromos vontató

Elektromos vontató

Elektromos vontatók átgondolt váltóáramú technológiával

Elektromos vontatóink és vontatmányaink akár 28 tonna terhet képesek bel- és kültéren hatékonyan szállítani. Az innovatív váltóáramú technológiának köszönhetően targoncáink nemcsak emissziómentesek, hanem szinte karbantartásmentesek is, ezen kívül zajszintjük alacsony, kompaktak és nagy teljesítményűek.

Legyen szó szűk utakról, nehéz terhekről, belső- vagy külső munkáról: Elektromos vontatóink minden logisztikai kihívásra fel vannak vértezve. A vontatók akár 28 tonna szállítását is hatékonyan, rugalmasan oldják meg az árubeérkezéstől egészen a termelésig és a disztribúcióig. A belső égésű motoros targoncáktól eltérően ezek a gépek bel- és kültéren egyaránt alkalmazhatók. A robusztus konstrukció, a rugózott kerekek és a szuperelasztikus hajtókerék még sima ipari padló és külső alkalmazás esetén is optimális vonóerőt biztosít. Elektromos vontatóink ezért ideálisak a raktárakban és termelési területeken.

Emmissziómentes vontató innovatív váltóáramú technikával

Emmissziómentes vontatóink a váltóáramú technológia előnyeit alkalmazzák. A váltóáramú motorok az egyenáramúakkal szemben kevesebb komponenst és kopó alkatrészt tartalmaznak. Ez azt jeleni, hogy a motor közel karbantartásmentes a nagyobb energiahatékonyságnak és jelentősen alacsonyabb üzemeltetési költségnek köszönhetően. Ezen kívül a menettulajdonságok és a teljesítmény is javul. Gyors menetirányváltás lehetséges az egyébként szokásos „gondolkodási idő" nélkül. Ezen kívül a menetkényelem és biztonság a curveCONTROL és speedCONTROL automatikus ellenőrző mechanizmusaival jelentősen növelhető.

Nyomkövető vontatmányok a raktárba

Az egyedi vonószerkezetekkel vontatóinkkal a legkülönbözőbb vontatmányok használata válik lehetővé. Mind standard (például csapos vonókészülék), mind illesztett vonószerkezetek használhatóak. A vonatótargoncás szerelvények a Milkrun elvet követve több állomást tartalmazó körutat járnak be. A dolgozónak az egyes állomásokon árukat kell fel- és lerakodnia. Ezáltal kevés jármű is elég a nagyszámú teher szállítására, továbbá a szállítási idők is csökkennek. A nyomkövető vontatótargoncás szerelvények előnye kézenfekvő: a kocsik pontosan követik a vontató által bejárt utat. Így a gép a folyosón belül és kívül biztonságosan haladhat és szükség esetén az akadályokat is ki tudja kerülni. Nyomkövető vonórúddal felszerelve vontatóink a megfelelő vontatmányokkal együtt nyomkövető szerelvényt képeznek. 

Teljesen automatizált használatra is alkalmas

Intelligens automatizálási komponensekkel a gyakorlatban jól bevált sorozatgyártású gépeink önvezető szállítójárművekké (AGV) változnak át. Intelligens szoftverrel együtt a raktárat időtállóvá teszik, egyszerűsítik a folyamatokat és a hatékonyságot új szintre emelik. Az automatizálásban kompetens partnereként, az Ön igényeinek megfelelően tervezzük meg és helyezzük üzembe önvezető targoncáinkat (AGV), melyekkel raktárának gazdasági hatékonyságát teljesen automatikusan növelheti.