+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Vezető nélküli szállítórendszerek

Automata önvezető targoncák

Az automata raktár központi részét az önvezető szállítójárművek (AGV) alkotják – intelligens szoftverek vezérlésével. A speciális automatizálási komponensekkel szériagyártású alapgépeket automatizálhatunk és illeszthetünk az Ön egyedi raktári követelményeihez.

Teljesen automatizált, pontos és folyamatbiztos

Content Vezető nélküli szállítórendszerek (2)

Termékfilm

Előnyök áttekintése

Biztonság film

Vezető nélküli és mégis biztonságos

Átfogó biztonsági érzékelők védik a dolgozót, a rakományt és gépeket. Az önvezető targoncák (AGV) csak a nekik előre megadott úton haladnak. Ennek ellenére előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor dolgozók figyelmetlenül átkelnek az úton. Ebben az esetben az átfogó, CE-tanúsítvánnyal minősített biztonsági rendszer gondoskodik az azonnali lefékezésről. A rendszer fontos részét alkotják a személyvédelmi érzékelők, amelyek egy figyelmeztető- és egy védelmi zónával felszerelve az AGV közvetlen útvonalát folyamatosan felügyelik. Amennyiben egy személy lép a figyelmeztető zónába, a targonca azonnal lassítja a sebességét. Amennyiben a személy megáll, a targonca tovább fékez, majd pedig megáll. Ezzel párhuzamosan egy jelet ad a központnak, amely az eszköz blokkolását mutatja.

Biztonságos a  sebesség ellenére

Minden AGV-ben alapesetben egy személyvédelmi szkenner van beépítve hajtásirányban. A haladási sebesség függvényében a biztonsági területek mezőhosszai igazodnak. Ez azt jelenti, hogy minél gyorsabbak az eszközök menet közben, annál elővigyázatosabban szkenneli a környezetet és ezáltal annál jobban növekszik a figyelmeztető- és védelmi zóna.


Content Vezető nélküli szállítórendszerek kép 2 Biztonságos a menetirány ellenére

Az önvezető targoncák tárgyakat is érzékelnek, amik a targonca útvonala mentén találhatók. Az oldalt felszerelt lézerszkenner által ezek a tárgyak előrelátóan felismerhetőek. Ezen felül kanyarmenet esetén további biztosítékként szolgálnak. Ennek során az érzékelők a haladás során azonosítják a tárgyakat, amelyek a kanyarban a targoncakontúrt érinthetik. Ebben az esetben a targonca érintkezésmentes nyugalmi helyzetéről gondoskodnak.


Content Vezető nélküli szállítórendszerek Biztonság Plus / on top

További biztonságot nyújt a lézerfüggöny. A lézerfüggöny érzékeli a személyvédelmi érzékelő síkja alatti és feletti részeket is, és a legnagyobb mértékben elkerüli az ütközést ezekkel a tárgyakkal. Így például raklapok és terhek ismerhetők fel, melyek az állványból túlságosan kinyúlnak. Ezt a függöny nem csak egyenes haladás során végzi, kanyarban is a haladási irányba „néz“.

Sikeres automatizálás az intralogisztikában

Content Vezető nélküli szállítórendszerek 11

Átépítések a raktárban elavultak

A vezető nélküli szállítórendszerek bevezetése általában nagyfokú előkészítést igényel a vevő részéről, és gyakran az üzemmenet akadályozásával kapcsolódik össze. Ennek elkerülése érdekében önvezető targoncáinkat kiszállítás előtt felkészítjük a különleges alkalmazásra, valamint a hardverek és a szoftverek tekintetében mindenre kiterjedő ellenőrzésnek vetjük alá. Így a kritikus fázisban a beállítás ideje, valamint a raktárban vagy a termelési környezetben esetlegesen bekövetkező állásidők minimálisra csökkenthetők. Az ügyfél telephelyén az AGV a díjnyertes logisztikai interface-n keresztül könnyen összekapcsolható az ügyféloldali gazdarendszerrel. Ez olyan általunk kifejlesztett interfész szoftver, úgynevezett „plug-in”, amelyet már több mint 100 ügyfélrendszerben sikeresen használnak. Ennek a kiváló minőségű, szabványosított hardvernek és szoftvernek köszönhetően képesek vagyunk hatékonyan és erőforrás-kímélő módon megvalósítani az AGV üzembe helyezését.

Content Vezető nélküli szállítórendszerek (1)
Content Vezető nélküli szállítórendszerek 1

Funkcionalitás és formatervezés egyesítve

Ellátási és termelési folyamatainak hosszú távú optimalizálására törekszik járulékos ráfordítások és költségek nélkül? Az önvezető targoncák segítenek ebben és átveszik az ismétlődő, rutinfeladatok ellátását.

AGV alkalmazása

A lézervezérléssel optimalizálhatja szállítási útvonalait és tehermentesítheti dolgozóit megnövelt hatékonyság és megbízhatóság mellett, éjjel-nappal. A meglévő infrastruktúrába történő egyszerű integrációval az AGV-modellek rugalmasan alkalmazhatók. Használja ki Ön is önvezető targoncáink előnyeit.

Mindent egy kézből

Mindegy, hogy tervezési fázis vagy a közös projekt megvalósítása, a Jungheinrich-nél mindig van egy kapcsolattartó, aki kérdés esetén válaszol. A vezető nélküli szállítórendszer megvalósításáról specialisták gondoskodnak a helyszínen.


Stage Osztalék

Kapcsolat

értékesítés

Kapcsolat felvétele