Stage Vezető nélküli szállítórendszerek

Automata önvezető targoncák

Az automata raktár központi részét az önvezető szállítójárművek (AGV) alkotják – intelligens szoftverek vezérlésével. A speciális automatizálási komponensekkel szériagyártású alapgépeket automatizálhatunk és illeszthetünk az Ön egyedi raktári követelményeihez.

Teljesen automatizált, pontos és folyamatbiztos

Content Vezető nélküli szállítórendszerek (2)

Termékfilm


Előnyei egy pillantásra

Biztonság film

Vezető nélküli és mégis biztonságos

Átfogó biztonsági érzékelők védik az embert, terhet és gépeket. A vezető nélküli szállítórendszerek (FTS) csak a nekik előre megadott úton haladnak. Ennek ellenére előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor dolgozók figyelmetlenül átkelnek az úton. Ebben az esetben az átfogó, CE-tanúsítvánnyal minősített biztonsági rendszer gondoskodik az azonnali lefékezésről. A rendszer jelentős része ennek során személyvédelmi érzékelők, amelyek egy figyelmeztető- és egy védelmi zónával felszerelve az APM közvetlen útvonalát folyamatosan felügyeli. Amennyiben egy személy lép a figyelmeztető zónába, a targonca azonnal lassítja a sebességét. Amennyiben a személy megáll, a targonca tovább fékez nyugalmi helyzetig. Ezzel párhuzamosan egy jelet ad a központnak, amely az eszköz blokkolását mutatja.

Biztonság sebesség ellenére

Minden FTS-ben alapesetben egy személyvédelmi szkenner van beépítve hajtásirányban. A haladási sebesség függvényében a biztonsági területek mezőhosszai igazodnak. Ez azt jelenti, hogy minél gyorsabbak az eszközök menet közben, annál elővigyázatosabban szkenneli a környezetet és ezáltal annál jobban növekszik a figyelmeztető- és védelmi zóna.

Content Vezető nélküli szállítórendszerek kép 2 Biztonság menetirány ellenére

A Vezető nélküli szállítórendszerek tárgyakat is érzékelnek, amik a targonca oldalán az úton találhatók. Az oldalt felszerelt lézer szkenner által ezek a tárgyak előrelátóan felismerhetőek. Ezen felül kanyarmenet esetén további biztosítékként szolgálnak. Ennek során az érzékelők a haladás során azonosítják a tárgyakat, amelyek a kanyarban a targoncakontúrt érinthetik. Ebben az esetben a targonca érintkezésmentes nyugalmi helyzetéről gondoskodnak.

Content Vezető nélküli szállítórendszerek Biztonság Plus / on top

További biztonság érzékelőfüggönnyel. Az érzékelőfüggöny értelme abból áll, hogy tárgyakat érzékel a személyvédelmi érzékelő érzékelési síkja alatt és felett, és a legnagyobb mértékben elkerüli az ütközést ezekkel a tárgyakkal. Így például raklapok és terhek ismerhetők fel, melyek az állványból túlságosan kinyúlnak. Ezt az érzékelőfüggöny nem csak egyenes haladás során végzi, kanyarban is a haladási irányba „néz“.

Sikeresen automatizálni az intralogisztikában

Content Vezető nélküli szállítórendszerek 11

Átépítések a raktárban elavultak

A vezető nélküli szállítórendszerek bevezetése általában nagyfokú előkészítést igényel a vevő részéről, és gyakran az üzemmenet akadályozásával kapcsolódik össze. Ennek elkerülése érdekében automatizált járműveinket a kiszállítás előtt a különleges alkalmazásra előkészítjük, valamint a hardverek és a szoftverek tekintetében mindenre kiterjedő ellenőrzésnek vetjük alá. Így a kritikus fázisban a beállítás ideje, valamint a raktárban vagy a termelési környezetben esetlegesen bekövetkező állásidők minimálisra csökkenthetők. Az ügyfél telephelyén az FTS a díjnyertes logisztikai felületen keresztül könnyen összekapcsolható az ügyféloldali gazdarendszerrel. Ez olyan általunk kifejlesztett interfész szoftver, úgynevezett „plug-in”, amelyet már több mint 100 ügyfélrendszerben sikeresen használnak. Ennek a kiváló minőségű, szabványosított hardvernek és szoftvernek köszönhetően képesek vagyunk hatékonyan és erőforrás-kímélő módon megvalósítani az FTS üzembe helyezését.

Content Vezető nélküli szállítórendszerek (1)
Content Vezető nélküli szállítórendszerek 1

Funkcionalitás és formatervezés egyesítve

Ellátási és termelési folyamatainak messze terjedő optimalizálására törekszik járulékos ráfordítások és költségek nélkül? Semmi probléma FTS-ünkkel. Ezek átveszik rutin feladatait teljes automatizálva.

FTS-ünk alkalmazásban

A lézervezérelt útvezérléssel optimalizálhatja szállítási útvonalait és tehermentesítheti dolgozóit megnövelt hatékonyság és megbízhatóság mellett, éjjel-nappal. A meglévő infrastruktúrába történő egyszerű integrációval az FTS-modellek rugalmasan alkalmazhatók. Készítsen magának egy képet és élvezze FTS-ünket akcióban.

Mindent egy kézből

Mindegy, hogy tervezési fázis vagy a közös projekt megvalósítása, a Jungheinrich-nél mindig van egy kapcsolattartó, aki kérdés esetén válaszol. A vezető nélküli szállítórendszer megvalósításáról specialisták gondoskodnak a helyszínen.


Kapcsolat

Stage Osztalék

Kapcsolat

értékesítés

Kapcsolat felvétele