Stage Ipar

Ipar

A fémmegmunkálás, a nehézipar vagy a gépipar területén a Jungheinrich segít Önnek megfelelni az Ipar 4.0 kihívásaira. Targoncákkal és vontatmányrendszerekkel a folyamatbiztos anyagellátásért egészen a vezető nélküli szállítórendszerekig és az átfogó digitális hálózatépítésig.

Ipar 4.0: A hálózat időt és pénzt takarít meg

Az Ipar 4.0 elképzelése az ipari gyártás az autonóm, önvezérlő egységek rugalmas struktúrái felé tett paradigmaváltást írja le. Az automatizált és hálózatba kötött intralogisztikai megoldások, mint például a vezető nélküli szállítórendszerek (FTS) és az intelligens szoftverek, mint a Jungheinrich raktárirányítási rendszer (WMS), döntő szerepet fognak ebben játszani.

Nem lehet megkerülni az átfogó hálózatok minden szinten történő kiépítését. Ez már világos – és az iparágtól független. A hálózatépítés egyaránt érdekes a kis-, közép- és nagyvállalatok számára, amelyek a folyamatokat gyakran lépésről lépésre kívánják automatizálni. Készen áll az Ipar 4.0-ra? Szeretné az odavezető utat a megfelelő lépésekkel megtenni? Akkor Ön jó kezekben van nálunk, mint a legtöbb szakértelemmel rendelkező úttörőknél. Testreszabott megoldásokat kínálunk egy kézből az ipar vevőinek –akár fémmegmunkálással, nehéziparral vagy gépgyártással foglalkoznak.

Optimalizálás és automatizálás: A Ipar 4.0-ig vezető út 

Az iparban egyre több vállalat ki szeretné használni az optimalizálás lehetőségét az anyagáramlás automatizálásával, melynek alapja a vezető nélküli szállítórendszerek. Az FTS használata különösen a szabványosított rutinfeladatoknál takarít meg időt és pénzt, valamint csökkenti a szállítási károkat. Emellett profitáljon a hatékony és folyamatbiztos szállítási folyamatokból, és a rövid megvalósítási időből. 

Ne aggódjon: A raktárban nem lesz hetekig tartó átállási probléma – a (részleges) automatizálás nagyon rövid idő alatt működni fog. Nagyon hamar látni fogja, hogy az intelligens Ipar 4.0 alkalmazásokba történő befektetések többszörösen megtérülnek: A kommunikáció, a navigáció és a biztonságtechnika terén elért eredményeknek köszönhetően az FTS-k rugalmasan használhatók éjjel-nappal akár manuális járművekkel történő vegyes alkalmazásban.

A többszörösen kitüntetett logisztikai felülettel lehetővé vált a raktártechnika és a Jungheinrich WMS raktárirányítási rendszer közötti interfész létrehozása is. A logisztikai interfész például a WMS-ből az FTS-nek menetutasításokat küld, és visszajelzést küld a WMS-nek a feladat befejezése után. Így tökéletesítheti a raktári folyamatokat a fémfeldolgozásban, a nehéziparban vagy a gépiparban.