+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
IDG-Dichtungstechnik
08/24/2022

Az IDG-Dichtungstechnik a Jungheinrichhel automatizálja intralogisztikáját

1,5-szeres teljesítménynövekedés az automatizált intralogisztikára váltással.

Automatizált kisalkatrész-raktár (AKL) 11 562 raktárhellyel.

Az acélszerkezettől a magasraktári gépekig és a szoftverekig - minden egy kézből a Jungheinrichtől.

Hamburg/Albershausen - Az IDG-Dichtungstechnik GmbH, a modern tömítőprofilok és -anyagok szakértője átalakítja logisztikáját. Az 1971-ben alapított vállalat új albershauseni telephelyén automatizált megoldást tervez, és erre a célra a Jungheinrichet bízta meg egy egyfolyosós kisalkatrész-raktár (AKL) építésével.

Az IDG-Dichtungstechnik eddig kizárólag manuálisan szervezte anyagáramlását. Mivel a Baden-Württemberg székhelyű vállalatnak az erős növekedés miatt bővítenie kell logisztikai tevékenységét, az új épületben már automatizált folyamatokra áll át. "Az automatizálás melletti stratégiai döntés fontos mérföldkövet jelent az IDG-Dichtungstechnik számára, amelyet a tervezéstől a kulcsrakész átadásig szorosan támogatunk, beleértve a széles körű képzést is" - nyilatkozta Knut Schröder, a Jungheinrich ASRS értékesítési projektvezetője. "Az automata kisalkatrésztároló- raktárnak köszönhetően az IDG tömítéstechnológia strukturált munkafolyamatokat, ergonomikus munkahelyeket, nagyfokú átláthatóságot és kompakt raktárkonszolidációt élvez, kis alapterületen optimális kapacitás-kihasználással." A 37 m hosszú, 8 m széles és 15,4 m magas AKL 11.562 tárhelyet kínál, ami a jelenlegi helyzethez képest másfélszeres teljesítménynövekedést jelent.

Az új raktár, amelyben a tárolóládákat dupla mélységben tárolják, szállítópálya segítségével kapcsolja össze az előzóna épületét az összeszerelés-ellátással. A földszinten két munkahely van a komissiózáshoz és egy az áruátvételhez; egy másik komissiózási munkahely az emeleten található. A jövőben itt öt munkanapon, egyműszakos munkarendben folyik majd a munka. Ehhez a Jungheinrich az STC típusú darabáru-felrakógépet szállítja, beleértve a vezérlést és a vizualizációt is. Ez óránként 150 konténer tárolását és kitárolását teszi lehetővé. A szállítási terjedelem magában foglalja az acél állványszerkezetet, a tárolóládákhoz a szállítópályát, a galériás tárolót, négy zsilipet nyolc nagysebességű ajtóval és négy tűzvédelmi ajtót. A hamburgi székhelyű vállalat felelős a villamosításért és az ügyfél ERP-rendszerének a Jungheinrich WMS-hez való csatlakoztatásáért is, melyek szintén a megbízás részét képzik.

Mivel az ügyfél az üzemet inertizálással tervezi - azaz oxigéncsökkentéssel a megelőző tűzvédelmi intézkedések érdekében, amely különösen tömör épületborítást igényel -, a Jungheinrich átdolgozta tűzvédelmi koncepcióját: A szokásos sprinklerrendszerek helyett a zsilipeket nagy sebességű ajtókkal szerelték fel. A Jungheinrich két másik különleges konstrukciós jellemzővel is bizonyítja  rugalmasságát és ügyfélközpontúságát: a vízzáró beton födémhez a hamburgi vállalat speciális injektálási dübeleket használ, és emellett az AKL-t nem falnyíláson keresztül szerelik be, mint ahogy az általában szokás. Mivel az oxigénszegény atmoszféra megköveteli a tetőablakok nélküli építést, a Jungheinrich az AKL összes alkatrészét az építési fázisban fogja beépíteni a tető egyetlen megmaradt nyílásán keresztül.

"A kémia kezdettől fogva stimmelt" - mondta Aron Olbrich, az IDG-Dichtungstechnik GmbH ügyvezető igazgatója. "Az együttműködés már az ajánlattételi szakaszban is sikeresnek bizonyult, mivel a Jungheinrich fontos lendületet adott a projektnek, és ez jelentős előrelépést hozott." Az AKL az első együttműködés a Jungheinrich és az IDG-Dichtungstechnik között - de továbbiak már előre láthatók: már tervezik a raktár bővítését egy további folyosóval és komissiózó munkahelyekkel, és a technológiát is ennek megfelelően alakítják ki. A két partner a jövőben a szervizszerződés révén közösen támogatja az IDG-Dichtungstechnik immár automatizált intralogisztikáját is.