Ellenőrző lista
Ezekkel a tippekkel jó helyen van

Ellenőrző lista használt targonca vásárlásakor

A használt villás targonca frissen mosottan és polírozottan minden fényben csillog, az ár helyes - egy igazi alkalmi vétel. Valóban? Egy használt villástargonca vásárlásakor még több függ az alapos ellenőrzésen, mint egy új jármű vásárlásakor.


Ki tudja már, hogy hány kilométert utazott életében, mennyire keményen lett igénybe véve a vezetők által, és milyen furcsaságok rejtőznek a karosszéria alatt? 

A megoldás erre a használt targonca értékesítésére vonatkozó ellenőrző lista. A járművet kilenc feltétellel ellenőrizheti alaposan.

Content Ellenőrző lista 1 A jármű működési tesztje szakember által

Egy fontos kérdést fel kell tennie már a kezdés előtt: A targonca valóban a megfelelő eszköz az Ön alkalmazási esetére? Illeszkedik egyáltalán helyi adottságaihoz? Ügyeljen az átjárómagasságokra és munkafolyosó szélességére! Tipp: Hagyja berendezése ellenőrzését szakemberre!


Content Ellenőrző lista 2 Lettek alkatrészek cserélve?

Vessen egy pillantást a típustáblára és a maradvány teherbírás diagramra. Helyesen vannak elhelyezve? Ténylegesen a meglévő oszlopra és minden csatolmányra vonatkoznak? Részek vagy az egész oszlop is ki lehetett cserélve.


Content Ellenőrző lista 3 Használati utasítás és szervizjelentések

A használati utasítást is meg kell kapnia. Ezen felül minden matricának és figyelmeztetésnek a megfelelő nyelven kell lennie. Van aktuális és hibamentes FEM vizsgálati jelentés, amely bizonyítja, hogy a targoncát a balesetvédelmi előírásoknak megfelelően tesztelték?

Content Ellenőrző lista 4 A motor vizsgálata

A targonca megnézése egy dolog, de nem helyettesíti a próbamenetet. Végezzen funkcionális tesztet! Ez belsőégésű motoros jármű esetén hidegindításkor kezdődik: Van fokozott füstképződés?

Content Ellenőrző lista 5 Az oszlop vizsgálata

Az oszlop speciális vizsgálata is szükséges: Ellenőrizze, hogy van-e hézag az oszlopprofilok és a villakocsi között! Az oszlop és a villa kitart a teher alatt?

Content Ellenőrző lista 6 A villák ellenőrzése

Következőként azt ajánljuk, hogy nézze meg a villákat és azok tartóit, hogy van-e rajtuk felismerhető repedés. A reteszeléseknek meg kell lenniük és kifogástalanul kell működniük. Mérje meg a vastagságot a villahajlatban!

Content Ellenőrző lista 7 Kormányzás

Ellenőrizze a kormányzást! A targonca stabilan halad a nyomvonalon?

Content Ellenőrző lista 8 Fékrendszer

A fékeknek is sértetlennek kell lenniük, és egymás mellett kell működniük. Működik a rögzítőfék?

Content Ellenőrző lista 9 Világítás

Most ellenőrizze a világítást. Minden lámpa és fényszóró működőképes? A kábeleknek és a csatlakozásoknak hibátlanoknak kell lenniük, a lámpatestek nem tartalmazhatnak nedvességet.

Content Ellenőrző lista 10 Akkumulátor

Következő ellenőrzés, amint egy elektromos targoncáról van szó: az akkumulátor állapota. A pólusokon lévő zöld és fehér kristályok szulfátot jeleznek, ha a cellák kifelé ívesek, az az öregedésre utaló jelek. Mindkettő vezethet az akkumulátor meghibásodásához.


Content Ellenőrző lista 11 Abroncsok

Abroncskopás mindig téma. Ellenőrizze az abroncsokat! Sérültek? Vannak bevágások vagy kitörések? Az úgynevezett kopási jelölés (abroncskopás jelölő) még egyértelműen felismerhető?

Content Ellenőrző lista 12 Karosszéria

Most a karosszéria van soron. Felismerhető rozsda okozta károsodás? Talál kidudorodásokat vagy deformációkat? Ne felejtse: Garancia. Melyiket kínálja az eladó – azaz: Mennyi ideig és milyen jellemzőkkel / alkatrészekkel / berendezésekkel kapcsolatban érvényesek?

Content Ellenőrző lista 13 Próba a helyszínen

Egy tesztvezetés az eladó udvarán nem helyettesíti a használat során végzett próbát. A legjobb esetben az eladó lehetőséget ad, hogy kipróbálja a járművet. Így tudja legjobban a targonca állapotát ellenőrizni.