+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Állvány szatellit

Állvány szatellit

Szatellit nagy rakodási teljesítményért

A szatellitnek számos előnye van: a nagy rakodási teljesítménytől kezdve, amelyet a raklapok ütközésmentes be- és kitárolásával az állványcsatorna teljes feltöltésével vagy kiürítésével ér el, az alacsony állványpolc magasság miatti optimális helykihasználásig.

A raktárhely következetes kihasználását szatellit rendszereink teszik lehetővé, amelyek szállítókocsiból, targoncából és csatornás állványrendszerből állnak. Az állvány számos raklapcsatornának biztosít helyet függőlegesen és vízszintesen egyaránt. A csatornaszintek alacsonyak, így a raktár magassága hatékonyan kihasználható. Szállító járműként bármely, megfelelő maradvány teherbírással rendelkező Jungheinrich targonca használható.

Félautomata raktározás állvány szatellittel

Az állvány szatellit különösen hatékonyan működik ismételt be- és kitárolás esetén ugyanabban az állványcsatornában. A targonca felveszi, majd behelyezi a szatellitet a csatornába. Ott a szatellit önállóan a rakodólapok alá áll, anélkül hogy össze lenne kötve a targoncával. Miután az első rakodólapot lehelyezték, és megnyomták az indító gombot a kezelőpulton, a vezérlés magától elvégzi az összes szükséges haladási és emelési feladatot. Az érzékelők érzékelik a betárolt raklapok helyzetét, és így biztosítják az új raklapok ütközésmentes be- és kitárolását. Mialatt a szállítókocsi dolgozik, a targoncakezelő egy újabb rakodólapot hozhat, és a következő betárolási kezdetét veszi. 

Felhasználóbarát kézi rádiófrekvenciás terminál

A kezelőterminál és a szatellit vezérlője kétirányú rádiókapcsolaton keresztül kommunikál egymással. A kézi rádiófrekvenciás terminál ergonomikusan a vezető látóterében van felszerelve. Az áttekinthető funkcióbillentyűkkel és egy világos információs kijelzővel könnyen kezelhető. A terminál mobil eszközként használható, vagy alternatív megoldásként már meglévő rádiós terminál érintőképernyőjén keresztül is virtuálisan működtethető.

A szatellit rendszer változatai rugalmasságot nyújtanak

A szatellit rendszer eltérő változatai lehetővé teszik különböző egységrakomány képző eszközök, például euró vagy ipari raklapok kezelését ugyanabban az állvány rendszerben. Az érzékelők automatikusan érzékelik a raklapok méretét. A be- és kitárolás LiFo (Last-in-First-out), valamint FiFo (First-in-First-out) elv szerint is könnyen megvalósítható. A csatorna teljes kiürítése során, az állvány szatelit automatikusan minden rakodólapot a csatorna elejéhez visz, ahonnan a rakodólapok targoncával levehetők és a kiszállítási helyre szállíthatók. Ez a funkció akkor is lehetséges, ha nem az összes, hanem csak egy meghatározott számú rakodólapot kell kitárolni. Ha nem történik ki- és betárolás, az összes raklapot automatikusan a kitárolási oldalra szállítja. A hűtőházi raktár hatékony üzemeltetéséhez különösen fontos a nagyfokú térkihasználás. A hűtőházi kivitelű szatelit kocsi –30° C hőmérsékletig üzemeltethető. Egy második akkumulátor készlet az akkumulátortöltővel együtt jelentősen megnöveli a rendelkezésre állást.

Személyvédelmi rendszerrel ellátott szatellit rendszerek

Nagyobb állványrendszerek esetén egy kézi rádiófrekvenciás terminállal akár 69 különböző szatellit kocsi is vezérelhető. A szatellit kocsi kiválasztásához csak meg kell adni a kódját a kézi rádiófrekvenciás terminálon. Az opcionális személyvédelmi rendszer biztosítja a rakodólap-csatorna vagy egy munkafolyosó hozzáférését illetéktelen személyek ellen. Ha riasztás történik, akkor az állvány szatellit kocsik leállnak. Az engedélyezett targoncák számára, melyek automatikusan felismerhetők, nincs akadály az állványkiszolgálás során.