+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stemeseder Altotec

Okos raktártechnológia Burgerlandban

A T.S. Altotec GmbH, az alumínium ablak- és ajtórendszerek specialistája új gyártó üzemet létesített Ausztria Burgenland tartományában. A vállalat a pinkafeldi ipari parkban épített 17.000 négyzetméter alapterületű  üzemében a Jungheinrich legújabb raktári és automata technológiáját alkalmazzák.

A közel 60 méter hosszúságú csarnokban kapott helyet többek között egy 1000 raklap tárolására alkalmas magasraktár és egy automata kisalkatrészraktár (AKL) 7300 tárhely kapacitással. A szűkfolyosós magasraktárt a Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott felrakógépek segítségével üzemeltetik, az AKL-ben a Jungheinrich első saját fejlesztésű automata darabáru felrakógépét, az STC 2B1A típust használják.

Az STC 2B1A típus kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru tároló rendszere. Akár 6 m/s menetsebességével, dinamikus gyorsulásával a legnagyobb teljesítményű gépek élvonalába tartozik. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25 százalékkal csökkentse.

  A raktári folyamatokat a Jungheinrich Raktárirányítási Rendszere (Warehouse Management System - WMS) felügyeli.  Moduláris felépítésének köszönhetően a raktárkezelő szoftver kifejezetten az Altotec igényeihez igazítható és rugalmasan bővíthető a jövőbeni kihívások szerint.

Wolfgang Pötzelsberger
cégvezető, T.S. Altotec GmbH

"A Jungheinrich egy meggyőző csomagot állított össze. Fontos, hogy olyan partnerünk legyen, aki egy automatizált rendszer minden részletét egy kézből kínálja."

 A megrendelés ezen kívül kiterjedt a szállítópályára, az áru beérkezésének és kiadásának irányítására, valamint a gyártáshoz szükséges komissiózásra.