+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Ütközésvédelem
360 fokos védelem

Aktív és rugalmas ütközésvédelem

Az ütközésvédelmi rendszerek innovatív megoldást nyújtanak a biztonságos és hatékony munkafolyamatok megvalósításában. Csökkentik a személyi sérülések, anyagi károk keletkezésének lehetőségét. 


ütközésvédelem - kép
Milyen problémákkal keresnek minket ügyfeleink?

Olyan biztonságot érintő helyzeteket szeretnének kezelni, amelyek napi szinten gondot okoznak, komoly anyagi károk keletkeznek, személyi sérülések történnek. 

Olyan zónák létrehozását dolgozzuk ki, melyek segítségével a raktári közlekedésben részt vevő egyéneket figyelmeztetni tudjuk a veszély fennállására. Ezeket a zónákat definiálhatjuk emelőgépek, személyek köré, de létre hozhatjuk helyhez kötötten, az infrastruktúra kritikus pontjainál is. 

Emelőgépek köré, a gépekre szerelve, a személyi egységek segítségével pedig, a gyalogosan közlekedő személyek körül definiálhatunk biztonsági zónákat.

Az ütközésvédelmi rendszerek kiegészíthetők zónarendszerekkel is.

Rugalmas ütközésvédelem

A rugalmas ütközésvédelmi rendszer mára világszerte ismertté tette a műanyag alapú ütközésvédelem előnyeit és új szakaszt indított az ütközésvédelem területén.

Rugalmas ütközésvédelem kép

Miért műanyag?

A műanyagra szeretünk úgy gondolni, mint olcsó, könnyű, könnyen hajlítható és gyenge alapanyag, de itt nem erről van szó.

Az ütközés pillanatában a termék meghajlik, ezzel elnyelni az ütközési energiát -így a rögzítésekre már csak töredéknyi erő hat- majd visszaalakul az eredeti formájára.

A rugalmas rendszer előnyei

  • Rögzítések nem szakadnak ki a betonból
  • Nincs aljzatkár
  • Nincs munkaleállás
  • Nincs újrafestés