+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
Stage Vontatótargincás szerelvény-pótkocsi

Vontatmány, trolikocsi

Vontatmányok minden kihívásra

A Just-in-Time-gyártásban döntő szerepet játszik a gyártósorok pontosan ütemezett anyagellátása és a göngyöleg elszállítása. Sok esetben ez csak több gép alkalmazásával oldható meg. Ez pedig nagyobb beruházási, illetve további költséget jelent, emellett a nagyobb forgalom esetén nagyobb a balesetek kockázata is. 

A vontatmányok alkalmazása igazi alternatívát biztosít. Az ipari vontatmánynak is nevezett szállítókocsik egymáshoz kapcsolva vonatként haladnak. A vontatmányban több kocsi halad egymás mögött, így különböző típusú árukat lehet szállítani egyszerre szállítani a kívánt helyre. Mindezzel idő és költség takarítható meg kisebb gépforgalom mellett.

Vontatmány: két verzió, sokféle alkalmazási lehetőség

Vontatmányainkkal a legkülönfélébb terheket szállíthatja. Két alapváltozat választható: portál kocsi (GTP változat) és E-keretes vontatmány (GTE változat). Sokéves tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy a speciális alkalmazásokhoz speciális targoncákra van szükség. Ez különösen olyan alkalmazás esetén érvényes, melyeknél speciális üzemi szállítási igények, egyedi rakományok vagy bonyolult belső elrendezés van, ahol az alapkivitelű gépekkel a munkavégzés nagyon nehéz lenne. Ezért vontatmányainkat az egyéni alkalmazásokhoz igazítjuk. Így egyesítjük a sorozatgyártás minőségi és gazdaságossági jellemzőit ügyfeleink egyéni igényeivel. Ezt a Jungheinrich termékválaszték konzekvens modellválasztéka teszi lehetővé.

A robusztus portál kocsik (GTP 110/210/216) nagy, nehéz – akár 1.600 kg tömegű – terheket képesek rugalmasan és gazdaságosan szállítani. A vontatmány mindkét oldalról rakodható, ennek köszönhetően váltakozó irányban is ugyanaz a vontató használható. Az ipari kivitelű pótkocsik két különböző kormányzással rendelhető: választható egyszerű kormány- és támasztógörgő megoldással, vagy nyomkövető kivitelben a szűk helyeken történő alkalmazáshoz, ahol minden kerék kormányzott. 

A kompakt és könnyen kezelhető E-keretes vontatmány (GTE 106/212/312)  akár 1.200 kg tömegű áru mozgatására is alkalmas, mely gépalkatrészek raktárból a szereldébe történő kiszállítására kiválóan alkalmas. Az alkatrészeket rakodólapon (nagy méretű egységrakományok) szállítják, a vontatmányok terhelése alacsony használhatósága rugalmas. A GTE a rakatfelvétel iránya szerint tetszőlegesen kombinálva lehet összekapcsolni, ezáltal a ki- és berakodás mindkét oldalról megoldható. A középen elhelyezkedő tengely jó nyomkövetési jellemzőket tesz lehetővé: hosszú szerelvények és szűk helyviszonyok esetén is a pótkocsik követik a vontató által meghatározott utat. Így a kezelő a folyosón belül és kívül biztonságosan haladhat és szükség esetén az akadályokat is ki tudja kerülni. A rá- és lecsatlakozás egy szempillantás alatt megvalósítható.