Call4Service
+36 23 531 500 Szerviz hotline
Kapcsolatfelvételi űrlap
Hírlevél
ütközésvédelem kép
EGOpro Safe MOVE általános információk

Mozgásban lévő biztonsági zónák

UWB-alapú közelségérzékelési megoldások 


Az EGOpro Safe MOVE UWB rendszer alapvetően két részből áll. A gépen elhelyezett antennarendszerből, és a gyalogosoknál elhelyezett személyvédelmi tag-ekből. A rendszer rádióhullámok segítségével működik, és egy virtuális burkot hoz létre a gép és a gyalogos körül. A rendszer érzékeli a targonca – gyalogos (személyvédelmi tag), illetve targonca – targonca egymáshoz való közeledését. 

A rendszer vizuális és hangjelzéssel valós időben figyelmezteti a járművezetőt a járművet körülvevő gyalogosok és/vagy más járművek jelenlétére és helyzetére. Ez minimálisra csökkenti az ütközés kockázatát, ami biztonságosabb munkakörnyezetet eredményez. 

A rendszerben úgynevezett előfigyelmeztetés és figyelmeztetés zóna hozható létre, melyeknek méretét állíthatjuk. A különböző zónákhoz gépektől függően különböző targoncareakciók rendelhetők.  

A rendszer bármilyen járműtípushoz és alkalmazáshoz igazítható:

  • AMESPHERE rendszer homlokvillás targoncákra
  • EASY rendszer tolóoszlopos targoncákra
  • COMPACT rendszer junior, és system targoncákra
  • AMESPHERE rendszer system targoncákhoz

A rendszer csak akkor működik, ha a kezelők megfelelően viselik a személyi tag-eket, például sisakon vagy a ruhájukon. Célszerű néhány egyszerű szabályt alkalmazni a veszélyeztetett zónákban annak érdekében, hogy a kezelő ne léphessen be ezekbe a zónákba védőeszköz nélkül. Ezen túlmenően megfontolandó speciális "ellenőrzési pontok" felállítása annak ellenőrzése érdekében, hogy az eszköz megfelelően működik-e (pl. napi ellenőrzés annak biztosítására, hogy az eszköz akkumulátora teljesen feltöltött legyen).

EGOpro Safe MOVE UWB Személyvédelmi tag* 

A személyvédelmi egység egy virtuális burkot hoz létre a gyalogos köré. Az gépekre szerelt, aktív ütközésvédelmi rendszer érzékeli a tag által kibocsájtott rádióhullámú jeleket, így a targonca kezelőjét és a személyi tag viselőjét is időben tudjuk figyelmeztetni a fennálló veszélyre.

Aktív személyvédelmi tag jellemzői

  • 24 órás élettartamú újratölthető akkumulátor. 

  • Ergonomikus tok különböző tartozékokkal, amelyek a személyi védőfelszerelésre is felszerelhetők. 

  • Kompatibilis a AMESPHERE, EASY és COMPACT rendszerekkel.

Személyvédelmi tag product pic
UWB Személyvédelmi Tag
  • Hordozható UWB TAG fény-, és rezgő jelzéssel. 
  • Újratölthető akkumulátor, vezetéknélküli töltés 

*A rendszer kompatibilis helyhez kötött biztonsági zónákkal. Compact rendszer esetén további, gép oldali egység (RELECTOR) kiépítése szükséges.

Helyhez kött biztonsági zónák

Az ütközésvédelmi rendszerek kiegészíthetők zónarendszerekkel is. A helyhez kötött zónákkal biztonsági területeket definiálhatunk a kritikus pontokhoz.

Megnézem a helyhez kötött biztonsági zónákat