Stage Automata kisalkatrész raktár
Nagy teljesítmény és gyorsaság

Automata raktár rakodólapok tárolására

Nagy sebesség és precizitás a be- és kitárolás az automata raktár alfája és omegája. A raktárt teljesen automatikusan vezérlik és óriási magasság érhető el.

Maximális teljesítmény

A sebesség és a hatékonyság kulcsfontosságú, ha maximális rakodási teljesítmény elérése a cél. Az automata rakodólapos raktárak előnye ott mutatkozik meg legjobban, ahol több műszakos üzemre (akár 24/7) és/vagy sokféle termék tárolására/mozgatására van szükség. Az állványrendszer, szoftver és a gépek tökéletes összhangban működnek. Ezért is fontos, hogy az automata rakodólapos raktár tervezését és kivitelezését olyan tapasztalt szakértő végezze, mint a Jungheinrich.

Helykihasználás a legmagasabb szinten

Az automatikus rakodólapos raktár beépített vagy szabadon álló siló kivitelű raktár eléri a 45 métert. Ezzel rendkívül magas kihasználtság érhető el. A rakodólapok, rácsos tárolók és egyedi egységrakományok tárolására szolgáló rekeszek akár 7,5 tonna terhet is elbírnak. Legyen szó egyszeres-, kétszeres- vagy ennél mélyebb állványkivitelről, ezek bármilyen áru számára megfelelnek. Alkalmazása lehet normál hőmérsekleten, temperált, vagy hűtőházi állványként akár –35 °C hőmérsékletig.

A legjobb megoldás az Ön igényeire szabottan 

Az automata rakodólapos raktárak egyediek, akár a rájuk vonatkozó követelmények. Számos tényezőtől függően különböző gépekkel szolgálhatók ki. A legjobb megoldás kidolgozásához ügyfeleinkkel együtt elemezzük az anyagmozgatási folyamatokat és az árutípusokat.

Magasraktári targoncák: az automata raktárak kiszolgálói

Az automata magasraktári targoncák alapját a már jól bevált sorozatgyártású gépek alkotják, melyeket megfelelő automata és biztonsági komponensek egészítenek ki. Az eredmény: megbízható és hatékony vezető nélküli szállítórendszerek (AGV) az akár 13 m emelési magasságban végzett raktári feladatok számára. Az automata, vezető nélküli targoncák maximális rendelkezésre állásukkal, teljesítményükkel rendkívüli hatékonyságra képesek. Folyamatosan alkalmazhatók, az energiaellátást az állványon található áramsínek biztosítják.

Raktári felrakógépek: maximális sebesség

Speciális nagy sebességű raktári felrakógépek biztosítják az automata rakodólapos raktárban a megfelelő sebességet az áru be- és kitárolása során, akár 7 tonna teherbírásig. Ennek során a legkülönfélébb teheremelő eszközök állnak rendelkezésre a különböző rakodóhely mélységek esetén. A raktári kapacitás maximális kihasználása érdekében olyan felrakógépeket érdemes alkalmazni, melyek egyszerre több folyosót tudnak kezelni. Amennyiben szükség van a rakodási teljesítmény további növelésére, további felrakógépek is beüzemelhetők.