11.08.2015

Új platós szállítótargonca

Magasfokú gazdaságosság rendkívül alacsony üzemeltetési költségek mellett / Számos biztonsági jellemző és kifinomult ergonómiai koncepció / Alkalmazható szállítótargoncaként és négykerekű vontatóként is

Jungheinrich új elektromos platós szállítótargoncát vezetett be a piacra. AZ EZW 515 típusú gép kompakt felépítéssel és kiváló fordulékonysággal rendelkezik. Alkalmazható mind platós szállítóként (1,5 tonna teherbírással), mind pedig vontatóként (3 tonna vonóerővel). „Új targoncánkat számos területen lehet különböző feladatokra alkalmazni - mind beltéren, mind kültéren.” - nyilatkozta Oliver Rosenthal, a Jungheinrich vontatókért felelős termékmenedzsere. „A robusztus platós targonca alkalmazási területe a gyártósorok gyors részellátásától egészen az üzemi területen történő nagyobb igénybevételű használatig terjed, ahol négykerekű vontatóként alkalmazható.”

Magasfokú gazdaságosság modern váltóráamú technológiával

A 48 Voltos váltóáramú motor dinamikus gyorsulást biztosít nagy végsebesség mellett. Az EZW 515 teherrel együtt akár 18 km/h sebességet is képes elérni. Oliver Rosenthal kiemelte: „A targonca ily módon hosszabb útszakaszokon is kiváló teljesítményt nyújt.” A motort és a vezérlést optimálisan összehangolták. A platós targonca fékezése során az energia visszatáplálódik az akkumulátorba, ezáltal gyakorlatilag tölti az akkumulátort. „A végeredmény: a targonca alacsony energiafelhasználással képes nehéz terheket szállítani. Mindez hosszútávon csökkenti az üzemeltetési költségeket és rendkívül gazdaságos alkalmazást eredményez a gyakorlatban.”

Az akkumulátor minél egyszerűbb feltöltéséhez opcionálisan beépített töltőkészülék rendelhető. A töltőkészülék segítségével a gép akkumulátora gyorsan és egyszerűen feltölthető hagyományos fali csatlakozónál is. 

Biztonságos vezetés, ergonomikus kezelés

A platós targonca fejlesztésénél a Jungheinrich a gazdaságosságon kívül nagy hangsúlyt fektetett a biztonságra és az ergonómiára.  Három különböző menetprogram segíti az igény szerinti egyedi beállítást. A lassúmenet kapcsoló biztonságos haladást tesz lehetővé különösen szűk helyeken - például a platós targonca fordulásánál vagy olyan helyen, ahol korlátozottak a helyviszonyok.

Az automatikusan működésbe lépő rögzítőfék nagyban hozzájárul a biztonságos kezeléshez. Megakadályozza a targonca visszagurulását az emelkedőkön, valamint segíti a biztonságos indulást. A targonca opcionálisan speciális LED fényszóróval és nappali menetfénnyel is felszerelhető.

A tágas kialakítású kezelőfülkében két személy részére is van ülés, továbbá elegendő tér biztosított a lábak elhelyezésére.  Az alacsony belépő egyszerű és biztonságos beszállást tesz lehetővé. A fülkében a kezelőelemek és a műszerfal jól áttekinthető.  A kezelőszervek könnyen elérhetőek, ergonomikus kialakításúak és intuitívan használhatók. Számos tárolóhely biztosítja a kezelőnek, hogy megfelelően be tudja rendezni munkahelyét.

A szállítótargonca rendelhető nyitott vagy zárt fülkével. Az elektro-hidraulikus kormányzás segítségével a targonca nemcsak könnyedén kezelhető, hanem rendkívül pontosan és minimális erőfeszítéssel kormányozható. Hosszú útvonalak és egyenetlen talaj esetén a teljesen csillapított futómű óvja a targoncát és a rakományt, továbbá kíméli a kezelő gerincét is.

Nagy igénybevételű alkalmazásokhoz és intenzív anyagrakodáshoz

A targoncát 8 milliméter vastag acéllemez borítja annak érdekében, hogy a nagyobb igénybevételű alkalmazásnak is ellenálljon. Ezenkívül az elülső védőlemez magasabban található és nagyobb méretű, hogy a műanyag részeket, mint például a targonca világítását megvédje az esetleges külső ütközésektől. A különböző vonókészülék opcióknak köszönhetően a platós szállítótargonca vontatóként is alkalmazható. Az opcionálisan rendelhető hátsó nyomógombos üzem biztosítja a kocsik egyszerű fel- és lecsatlakoztatását.

Számos további kiegészítő opció segíti a targoncák optimális kialakítását speciális alkalmazások esetére. Ilyen kiegészítők például a platóra szerelhető különféle építmények, mint például emelőfalak, különböző felületű platók vagy felépítmények és vonókészülékek, valamint fülkék akár kültéri használathoz is.

Oliver Rosenthal kiemelte: „Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az új elektromos EZW 515 típusú platós szállítótargonca egy rendkívül gazdaságosan üzemeltethető, számos biztonsági jellemzővel és kifinomult ergonómiai koncepcióval rendelkező gép.”

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak.

Kérdéseivel forduljon hozzánk:

Jungheinrich Hungária Kft.

Wagner Lívia
Marketingreferens
Tel.: +36 23 531-552
Fax: +36 23 531 501

livia.wagner@jungheinrich.hu

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop