10.12.2018

Okos technológia Burgenlandban

 Új gyártóüzem a Jungheinrich automata technológiájával.  Magasraktár és automata darabáruraktár egy üzemben.  Maximális teljesítmény a nagy teljesítményű automata darabáru felrakógépnek köszönhetően.

T.S. Altotec GmbH, az alumínium ablak- és ajtórendszerek specialistája új gyártó üzemet létesít Ausztria Burgenland tartományában. A vállalat egy 17000 négyzetméter alapterületű üzemet tervez a pinkafeldi ipari parkban, amely várhatóan 2019 novemberétől kezdi a gyártást. Az üzemben a Jungheinrich legújabb raktári és automata technológiáját fogják alkalmazni. A közel 60 méter hosszúságú csarnokban kap helyet többek között egy 1000 raklap tárolására alkalmas magasraktár és egy automata kisalkatrészraktár (AKL) 7300 tárhely kapacitással. A szűkfolyosós magasraktárt a Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott felrakógépek segítségével üzemeltetik, az AKL-ben a Jungheinrich első saját fejlesztésű automata darabáru felrakógépét, az STC 2B1A típust használják majd.

Az STC 2B1A típus kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru tároló rendszere. Akár 6 m/s menetsebességével, dinamikus gyorsulásával a legnagyobb teljesítményű gépek élvonalába tartozik. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25 százalékkal csökkentse.

  A raktári folyamatokat a Jungheinrich Raktárirányítási Rendszere (Warehouse Management System - WMS) felügyeli.  Moduláris felépítésének köszönhetően a raktárkezelő szoftver kifejezetten az Altotec igényeihez igazítható és rugalmasan bővíthető a jövőbeni kihívások szerint. “A Jungheinrich egy meggyőző intralogisztikai csomagot állított össze nekünk. Számunkra különösen fontos szempont, hogy olyan partnerünk legyen, mint a Jungheinrich, aki egy automatizált rendszermegoldás minden részletét egy kézből kínálja” - nyilatkozta Wolfgang Pötzelsberger, az Altotec üzemvezetője és ügyvezető igazgató helyettese. A megrendelés ezen kívül kiterjed a szállítópályára, az áru beérkezésének és kiadásának irányítására, valamint a gyártáshoz szükséges komissiózásra.

A Jungheinrichről

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, logisztikai rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 17.000 munkavállalót foglalkoztat és 2017-ben 3,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeket az MDAX tőzsdén jegyzik.

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop