01.04.2019

Új logisztikai központ a ContiTechnél

A Jungheinrich építi a ContiTech új logisztikai központját. Automata kisdarabáru-raktár 4 STC típusú magasraktári felrakógéppel. Szállítópályák betárolási és komissiózó pontokkal. Lítiumion gépek alkalmazása a szélesfolyosós raktárban.

A Contitech autóipari beszállító vállalat a Hannover melletti alsó-szászországi Langenhagenben új logisztika központot épít, ahonnan nemzetközileg az alkatrészellátást fogja kiszolgálni. A projekt kivitelezését a hamburgi intralogisztikai szakértő, a Jungheinrich végzi. A megbízás kiterjed az automata kisdarabáru-raktár (AKL) építésére, szoftverekre, szállítópályákra betárolási és komissiózó pontokkal, valamint egy több targoncával működő kézi raktárra. Ralf Zempel, a Contitech logisztikai projektvezetője így nyilatkozott: „Számunkra rengeteg előnnyel jár, hogy a Jungheinrich a partnerünk, mivel generálkivitelezőként a raktár minden egyes egységét egy kézből megkapjuk.”

A kisdarabáru-raktár 23.232 tárolóhely kapacitással rendelkezik, ahol négy Jungheinrich STC típusú magasraktári gépet alkalmaznak. Több mint 6 m/s menetsebességével az STC a darabáru felrakógépek kategóriájuk legnagyobb teljesítményre képes gépe. A sínek innovatív kialakításának és az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. „A kiírás 5 folyosós raktárra vonatkozott, de a Jungheinrichnek sikerült a tárolóládák dupla kereszttárolásával - a raktár teljes kapacitásának megtartása mellett - egy folyosót megtakarítania” - folytatta Ralf Zempel. A logisztikai központ teljes raktárvezérlését WMS (raktárnavigációs) rendszerrel bővített SAP biztosítja, amely szintén a Jungheinrich csomag része. A szállítópályákon keresztül a kisdarabáru-raktár hat komissiózó pontot szolgál ki. A kézi szélesfolyosós raktárban összesen 25 folyosó van, melyekben 12.588 raklaphely található. Ebben a raktárban a ContiTech a Jungheinrich lítiumion meghajtású targoncákat alkalmazza, többek között nyolc ETV 214 típusú tolóoszlopos targoncát, kilenc EKS 210 típusú komissiózó gépet és tizennégy ERD 220 típusú elektromos gyalogkíséretű targoncát.  

Információkérés

Szeretne több információt megtudni a Jungheinrich termékeiről és szolgáltatásairól? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: +36 23 531 500
További információ

Feliratkozás hírlevélre
Jungheinrich Profishop
 • Újdonság!
  Ameise elektromos raklapemelő
  Ameise elektromos raklapemelő

  Ingyenes házhoz szállítással!

  629.000 Ft Irány a webshop

 • KÖNNYŰ KEZELÉS!
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő
  Jungheinrich AM 20 kézi raklapemelő

  Profi minőség, rendkívüli erő.

  113.000 Ft-tól Irány a webshop